Buna ziua! Am o problema cu un client debitor; i am emis o factura de 8000 lei, din care a platit 5000 lei, insa restul de plata nu l va mai achita, mai ales ca s a si prescris dr de a l actiona in instanta.Intrebarea mea e cum as putea sa scad cumva restul ala din contabilitate pentru a nu mai plati impozit.Mentionez ca nu am cunostinte de contabilitate, deci....Ma gandeam ca as putea sa fac un proces verbal de conciliere in care sa invoc faptul ca s au micsorat costurile contractului pe parcursul desfasurarii lucrarilor...
In cazul in care am trimis debitorului o adresa prin care ii aminteam de datoriile pe care le are fata de mine, se poate considera ca acesta a intrerupt prescriptia?
As mai avea o intrebare; in cazul unuia contract, factura emisa a fost trimisa prin posta insa nu se mai gaseste confirmarea de primire.Mentionez ca ulterior a fost trimisa o adresa cu o situatie a facturilor neplatite, printre care si aceasta, fara ca debitorul sa o conteste, insa nici nu a acceptat o in vre-un fel.
Buna ziua! Am o nelamurire, in cazul in care pentru un singur debitor exista mai multe debite, din contracte diferite, trebuie facuta cerere de somatie de plata pentru fiecare in parte sau se introduc toate in aceeasi cerere ?
problema ar fi in felul urmator:exista o datorie din iulie 2007,intre timp nu s a facut nici o plata partiala de catre debitor,insa au fost trimise unele notificari,in care li se amintea de creanta respectiva.intrebarea mea e daca s a prescris dreptul de a l mai actiona in instanta pe debitor
Din cate am inteles eu,cursul prescriptiei se intrerupe daca exista acte incepatoare de executare.Ideea e ca nu inteleg,concret care sunt aceste acte.De exemplu,somatia de plata este un astfel de act?Va multumesc!