avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela Munteanu

Activitate Manuela Munteanu

Am inteles. Dar factura pe care i-o fac nu este din carnetul meu de facturi ci pe un formular al clientului. Ce pun la contabilitate?
Buna ziua
Sunt PFA pe traduceri si am un client din alta tara, care nu primeste factura facuta de mine pe formularul obisnuit, ci pe un formular al lui, in dolari.

Va rog, cine imi poate da un sfat cum procedez? Pun la contabilitatea mea factura asa cum o vrea el, transformand dolarii in lei la cursul din ziua respectiva?
Buna seara,
Sunt PFA
Am si eu de pus niste intrebari cu privire la spatiul privat virtual de la ANAF.
1. Cine intocmeste acest dosar fiscal? Mai precis cine introduce datele?
2. In cazul in care apar acolo niste sume pe care deja le-am platit si pentru care am chitanta, cui ar trebui sa ma adresez ca sa fie sterse din obligatiile de plata? Mentionez ca am fost la ghiseu cu aceasta problema si am fost sfatuita sa-i scriu directorului, ceea ce am si facut. A trecut o luna si nu mi s-a raspuns nimic.Intre timp banuiesc ca se aduna penalizarile, pentru niste sume platite!
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca un pensionar care este si PFA trebuie sa plateasca asigurari de sanatate, atata timp cat un salariat nu trebuie sa plateasca pentru ca i se retine din salariu.
Si mie mi se retine din pensie.
Răspuns la discuția CEDO
In memoriu trebuie sa motivez pentru ce vreau continuarea procedurii sau este de ajuns sa mentionez ca cer continuarea.
De asemenea as vrea sa stiu daca trebuie sa trimit copii legalizate dupa acte si daca trebuiesc traduse, in engleza sau franceza, de exemplu.
Discuție CEDO
Buna ziua,
Mama mea a deschis un proces la CEDO pentru o casa, in anul 2005. Am parcurs toate etapele in Romania, am trimis actele, ni s-a raspuns ca sunt in regula. Intre timp mama a murit si eu sunt singura mostenitoare. Astazi am intrebat prin telefon care este stadiul si mi s-a raspuns ca nu imi poate da date prin telefon, dar ca ar trebui sa trimit o cerere insotita de actul de deces si de succesiune. Cum fac pentru a continua acest proces? Trebuie sa mentionez ca vreau sa-l continui? Imi trebuie neaparat un avocat?
Multumesc foarte mult. Am inteles perfect.

Manuela Munteanu
Cum se calculeaza impozitul si asigurarile de sanatate la o pensie din sistemul public.
Mai precis as vrea sa stiu daca se calculeaza asigurarile de sanatate, se scade suma din pensia totala si apoi se aplica impozitul la ce depaseste 1000 lei?!
Discuție asigurare
Unde se face asigurarea obligatorie a locuintei?
Răspuns la discuția pfa
PFA-ul dumneavoastra a fost radiat prin OUG 44/2008 pe data de 24 aprilie anul curent. Trebuie sa mergeti la Registrul Comertului unde mai platiti o taxa si va da o dovada pe care o depuneti la Administratia financiara.
Eu am fost in aceeasi situatie si am aflat cum sa procedez dupa multe cautari si intrebari.