avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Activitate oret20

Activitate oret20

Va multumesc pentru raspuns !
Va multumesc pentru raspuns, asa cred si eu ca este corect, sa cerem aprobarea proprietarilor, si chiria de la spalatorie sa fie in fondul asociatiei, daca proprietarii sunt de acord.
Este vorba de balconul proprietarului, el ar fi de acord cu incheierea unui contract pentru 1 an, este vorba de un baner (o panza) pentru care spalatoria ar plati 50 euro pe luna. Cred ca se poate face si fara acordul asociatiei. Cei de la spalatorie m-au sunat azi sa-mi spuna despre ce este vorba. Ei au si in alte locatii si au incheiat contract doar cu proprietarii. Nu afecteaza cu nimic vecinii si nici proprietatea comuna, balconul este al proprietarului, dreapta si stanga fiind ale aceluiasi proprietar. Eu vreau sa fiu in legalitate, de aceea am pus intrebare aici si va multumesc pentru raspunsuri .

"ART. 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul
care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți
proprietari și fără a schimba destinația clădirii."

Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua,
la parterul blocului, pe langa alte spatii comerciale, avem si o spalatorie, spatiul este foarte mic. Acum ei vor sa-si puna o reclama pe balconul de deasupra lor, la primul etaj. Proprietarul de la primul etaj, a fost contactat de catre cei de la spalatorie, fara a solicita acordul asociatiei propunandui un contract. Proprietarul a luat contact cu mine si a intrebat care este procedura si cat sa ceara chirie pentru acea reclama. Eu in calitate de presedinte de asociatie nu m-am intalnit cu asemenea cazuri si nu am stiut ce sa-i spun. Cine ia chiria, proprietarul si asociatia? numai proprietarul? Unde trebuie declarate aceste venituri ? Poate ma lumineaza cineva.
Va multumesc !
Multumesc pentru raspuns, voi lua in considerare sugestiile dumneavoastra !
Multumesc pentru raspuns !
Pentru aproximativ 23 mp ocupat de Mega-Image luam o chirie de 3800 euro pe an.
Buna ziua,
la parterul blocului unde locuiesc, este un Mega-Image, acesta are montat pe terasa noastra mai multe agregate pentru climatizare si racire frigidere, in plus ocupa pentru rampa de aprovizionare un spatiu inafara zidurilor cladiri lat cam de 2 m pe o lungime de 6 m. Ei platesc o chirie pentru aceste spatii, dar nu a mai fost actualizata de aproape 10 ani. Eu in calitate de presedinte de asociatie am fost somat-a de proprietari si comitetul executiv, sa maresc aceasta chirie. Nu am nici mai mica idee cat ar trebui sa cer. Daca cineva are idee cam cat costa chiria pe mp. pentru agenti economici care ocupa un spatiu al proprietarilor, va rog sa-mi spuneti si mie. Va multumesc anticipat ! o zi buna tuturor.
Pentru o luna de vara (2019), 2 persoanee, care nu prea sunt pe acasa ca muncesc si nici nu prea gatesc, a venit doar consum de apa calda 260 lei, intretinerea totala ajungand la 380 lei. Mentionez ca exista in apartament contoare de apa calda si rece atat la baie cat si la bucatarie, dar cu toate acestea se calculeaza la pausal. Poate sa-mi spuna si mie cineva cum se calculeaza corect in aceasta situatie si cum se poate calcula pasusal?
Va multumesc anticipat.