avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate Amalia18_bv

Activitate Amalia18_bv

Va multumesc Domnule Vaduva Mihai! Am inteles. Si inca o intrebare. Din vanzarea bunului gajat, am prioritate sa primesc intreaga suma pana la acoperirea integrala a creantei mele? Sau se vor face distribuiri si catre ceilalti creditori garantati (avand drept garantie alte bunuri) . Si daca ei vor sa foloseasca bunul care face obiectul gajului si nu sa il vanda, eu ce pot face?
Buna seara! Am o creanta aspura unei SC care a intrat in insolventa. Creanta este garantata (gaj cu deposedare). Creanta mi-a fost recunoscuta si inscrisa in tabelul definitiv al creantelor, ca fiind creanta garantata. Administratorul judiciar mi-a trimis acum o notificare prin care imi impune ca in termen de 24 ore sa ii predau bunul care face obiectul gajului spre a fi folosit sau valorificat. Este legal? Ma poate obliga? Cum sa procedez?
Răspuns la discuția este sa nu valabil acest act?
Multumesc domnule Adrian. Mi-ati confirmat parerea ! ceea ce ma intriga pe mine este faptul ca acest contract a fost redactat de avocatii partilor, si nu inteleg cum de avocatul lui A sustine in continuare ca actul este perfect legal si isi produce efecte asupra contractului de cesiune. mi-a explicat ca cel de-al doilea contract (tranzactie) este simulatie la primul (cesiune), dar eu stiu ca partile din contractul la vedere trebuie sa fie partile din simulatie. iar acum A, nu stie cum sa faca sa isi recupereze partile sociale sau banii care i s-au promis. deoarece avocatul lui l-a asigurat ca prin acest act, daca nu isi primeste banii, isi va recupera partile sociale cesionate...
am nevoie de ajutor in solutionarea unei spete!
A si B sunt asociati intr-o societate comerciala, avand 50% fiecare. A ii cesioneaza lui B si C partile sociale, astfel B va detine 60% din capitalul social si C 40%. in continuare, XX in calitate de administrator al societatii comerciale in cauza, incheie in numele societatii cu A o tranzactie prin care ii cedeaza o suma de bani si 1 autoturism facand parte din patrimoniul firmei (pentru a achita ce i se cuvenea de la acea societate, in actul de cesiune parti sociale fiind stipula pretul derizoriu al partilor sociale). Acest contract denumit TRANZACTIE are o clauza in de rezolutiune pe pact comisoriu 4, in caz de neindeplinirea obligatiilor partilor, atat pentru contractul TRANZACTIE cat si pentru CONTRACTUL DE CESIUNE PARTI SOCIALE. intrebarea mea este, au dreptul XX si A, sa semneze pentru producerea unui efect juridic asupra contractului incheiat intre A,B si C?
Răspuns la discuția Concordat omologat
In situatia prezentata mie de catre o ruda, acesta a imprumutat societatea, facand un act autentic cu administratorul societatii. acum, cand datoria a devenit exigibila, si a vrut sa procedeze la executarea silita, i s-a comunicat ca societatea este in concordat omologt si nu poate face nimic si sa se inscrie la masa credala, desi este prea tarziu. Contractul de imprumut s-a incheiat la 10 zile dupa pronuntrea acordului de concordat. Nu mi se pare corect...adica ei ar putea acum sa ia numeroase imprumuturi garantate, stiind ca nu pot fi executati silit, iar creditorii de buna credinta sunt prejudiciati. Din lege rezulta ca doar creditorii semnatari ai concordatului au drept de actiune in rezolutiune, dar nu exista si ceva care sa ii protejeze pe acesti noi creditori?
O societate aflata in concordat omologat, poate (dupa pronuntarea hotararii definitive de pronuntare a concordatului omologat) sa contracteze un imprumut garantat prin gaj, fara a aduce la cunostinta noului creditor de situatie juridica in care se afla?
Am inteles! Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului! Chiar maine ma voi ocupa. O zi placuta si productiva va doresc!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Deci, sa inteleg ca merg cu debitorul la un birou unde se fac vanzari auto, si facem vanzare cumparare (forma tip), si apoi merg la rar si la politie si imi trec capul tractor pe nume? si ce se intampla cu contractul de imprumut dintre noi? isi inceteaza efectele juridice de drept odata cu vanzarea-cumpararea?
Buna ziua! Am mai pus alta intrebare legata de problema mea dar acum s-a schimbat situatie radical. In mare, am un drept de creanta asupra unei societati (11000 euro contract de imprumut garantat prin gaj cu deposedare asupra unui cap tractor). Datoria a devenit exigibila in 23.10.2010. Pot sa dobandesc dreptul de proprietate asupra obiectului gajului, fara executare?adica exista alta cale? debitorul a spus sa gasim o cale amiabila, fiind satul de procese. Este de acord sa imi predea toate actele necesare, cheile tir-ului care sunt la el, si sa incheiem cat mai repede toata povestea ! Ar fi ideal sa existe alta cale deoarece onorariul executorului este 10%+TVA (1363 EURO ).
Va multumesc anticipat!
am fost instiintata de fostul administrator ca societatea a intrat in reorganizare iar dumnealui nu mai este administrator. In concluzie, sa nu il mai deranjez pe el, sa merg la noul administrator, al carui nume nu a vrut sa mi-l comunice. La sediul firmei nu era nimeni, nu raspundea nimeni la telefon. Apoi prin multe interventii si rugaminti, m-a ajutat o alta persoana din respectiva societate, care mi-a trimis o copie de pe acest certificat constatator ! Eu am pus (citez) nenumarate intrebari, fara a fi in cunostinta de cauza cu acest certificat ! va multumesc pentru raspunsurile oferite !