avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare amiabila sau o alta cale?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare amiabila sau o alta cale?

Buna ziua! Am mai pus alta intrebare legata de problema mea dar acum s-a schimbat situatie radical. In mare, am un drept de creanta asupra unei societati (11000 euro contract de imprumut garantat prin gaj cu deposedare asupra unui cap tractor). Datoria a devenit exigibila in 23.10.2010. Pot sa dobandesc dreptul de proprietate asupra obiectului gajului, fara executare?adica exista alta cale? debitorul a spus sa gasim o cale amiabila, fiind satul de procese. Este de acord sa imi predea toate actele necesare, cheile tir-ului care sunt la el, si sa incheiem cat mai repede toata povestea ! Ar fi ideal sa existe alta cale deoarece onorariul executorului este 10%+TVA (1363 EURO ).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Amalia18_bv , utilizator 12:46, 4 Noiembrie 2010
Categoric da. Daca debitorul va da cheile , actele si sunteti in posesia TIR-ului , intocmiti un contract de vanzare cumparare in format tip , si mergeti la transcris. Ce nevoie mai aveti de executor?
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Deci, sa inteleg ca merg cu debitorul la un birou unde se fac vanzari auto, si facem vanzare cumparare (forma tip), si apoi merg la rar si la politie si imi trec capul tractor pe nume? si ce se intampla cu contractul de imprumut dintre noi? isi inceteaza efectele juridice de drept odata cu vanzarea-cumpararea?
Desigur. Contractul inceteaza prin restituirea imprumutului . (teoretic) si dvs. cumparati bunul care a fost gajat. Este cea mai simpla cale.
Am inteles! Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului! Chiar maine ma voi ocupa. O zi placuta si productiva va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la societate aflata in reorganizare Amalia18_bv Amalia18_bv Buna ziua ! Am imprumutat o societate cu suma de 11000 euro, imprumut garantat prin gaj cu depsedare pe un cap tractor si o remorca (gaj fara deposedare). ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Gajul cu deposedare Amalia18_bv Amalia18_bv Buna ziua ! Am acordat unei societati un imprumut pe care l-a garantat cu un cap tractor plus remorca. Gajul este cu deposedare. Intrebarea este: am dreptul sa ... (vezi toată discuția)