Buna ziua! Am mai pus alta intrebare legata de problema mea dar acum s-a schimbat situatie radical. In mare, am un drept de creanta asupra unei societati (11000 euro contract de imprumut garantat prin gaj cu deposedare asupra unui cap tractor). Datoria a devenit exigibila in 23.10.2010. Pot sa dobandesc dreptul de proprietate asupra obiectului gajului, fara executare?adica exista alta cale? debitorul a spus sa gasim o cale amiabila, fiind satul de procese. Este de acord sa imi predea toate actele necesare, cheile tir-ului care sunt la el, si sa incheiem cat mai repede toata povestea ! Ar fi ideal sa existe alta cale deoarece onorariul executorului este 10%+TVA (1363 EURO ).
Va multumesc anticipat!
Categoric da. Daca debitorul va da cheile , actele si sunteti in posesia TIR-ului , intocmiti un contract de vanzare cumparare in format tip , si mergeti la transcris. Ce nevoie mai aveti de executor?
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Deci, sa inteleg ca merg cu debitorul la un birou unde se fac vanzari auto, si facem vanzare cumparare (forma tip), si apoi merg la rar si la politie si imi trec capul tractor pe nume? si ce se intampla cu contractul de imprumut dintre noi? isi inceteaza efectele juridice de drept odata cu vanzarea-cumpararea?