avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate cristi473

Activitate cristi473

cand cum si cat poate retrage firma la care sant angajat sume de bani din salar sub forma de garantii
sant angajat la o firma. firma respectiva imi retine o suma din salar drept garantie pana intreruperea contractului de munca. acesti bani ar trebui sa-i primesc inapoi la lichidare dar sant sanse mari sa mi se retina o parte din ei. doresc sa stiu in ce conditii mi se poate retine vreo suma din ei?
Răspuns la discuția avize de insotire amarfii
care este pedeapsa pentru fapta asta?
Răspuns la discuția avize de insotire amarfii
sant angajat la o firma care imi cere sa transport la un client marfa cu aviz de insotire si pe care trebuie sa incasez banii, binnteles fara sa le dau chitanta pt ca nu am. deci vreau sa stiu este legal sau nu si ce pot sa fac eu ca angajat?
pot sa-i dau unui client marfa pe aviz, fara sa-i mai fac factura ulterior si sa-i incasez pe loc avizul?
Răspuns la discuția concediul medical
pai nu figurez ca asigurat in judetul de domiciliu!
care sant avantajele si dezavantajele ce apar intr-o astfel de situatie?
ce pot sa fac?
Răspuns la discuția concediul medical
bine, am inteles asta!
dar daca firma isi are sediul intr-un judet iar eu locuiesc in alt judet, eu unde ar trebui sa fiu asigurat? in ce judet?
in urma unei consultatii medicale, am fost diagnosticat cu o boala pulmonara. boala care necesita un tratament adecvat si un repaus la pat (concediu medical) ceea ce mi s-a si oferit. am amanat sa-mi iau concediul si tratamentul pentru 2 saptamani pe motivul ca trebuie sa dau sansa firmei la care lucrez, sa-mi dea un om sa ma inlocuiasca. la capatul celor doua saptamani am aflat ca eu nu figurez ca asigurat in judetul in care locuiesc si lucrez totodata, (firma la care sant angajat avand sediul in alt judet) ci probabil in judetul in care-si are sediul firma. deci eu nu am dreptul la o consultatie medicala gratuita, la retete compensatorii si la orice fel de analize medicale in orasul in care locuiesc? cum se poate rezolva aceasta situatie?
ce pot sa fac cand firma refuza sa-mi acorde concediul?