avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere din garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere din garantie

sant angajat la o firma. firma respectiva imi retine o suma din salar drept garantie pana intreruperea contractului de munca. acesti bani ar trebui sa-i primesc inapoi la lichidare dar sant sanse mari sa mi se retina o parte din ei. doresc sa stiu in ce conditii mi se poate retine vreo suma din ei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:23, 22 Februarie 2012
Ce incadrare aveti la aceasta societate?


Edit later:

Daca functia pe care o detineti necesita retinerea lunara a garantiei banesti, atunci aceasta trebuie retinuta in limita a 3 salarii tarifare, nu pana la intreruperea contractului de munca asa cum ati scris Dvs. mai sus..
Garantia se retine lunar in limita celor 10% conform legii.
Aceasta poate fi retinuta numai in cazul in care se constata lipsa din gestiune a unor bunuri sau valori aflate in administrarea si gestionarea Dvs., dar angajatorul va trebui sa promoveze o actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului respectiv. Se mai poate retine si pe baza unei declaratii prin care Dvs. sunteti de acord cu prejudiciul cauzat, achitarea acestuia si nu trebuie sa depaseasca contravaloarea garantiei retinute.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea gestionarului unombun unombun sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial \\\"asistent-vanzari gestionar\\\" (gestiune colectiva);problema ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Firma unde am lucrat imi cere despagubiri de inventar cris2d2 cris2d2 Buna ziua. In data de 20 aprilie 2012 am primit prin posta o notificare din partea unui magazin alimentar unde am lucrat din octombrie 2009 pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)