avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate anonim24

Activitate anonim24

Răspuns la discuția sucursala societate straina
Multumesc frumos pentru raspuns. Este vorba de sucursala, nu de reprezentanta. In contract s-a prevazut doar ca factura sa fie emisa de sucursala si sa viram banii in contul acesteia din Romania.
Buna ziua,
am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate din spania, in baza caruia el trebuie sa-mi livreze calculatoare si softuri. Problema e ca societatea din spania vrea sa emita factura prin sucursala pe care o are in Romania. Este posibil?
Multumesc anticipat pentru ajutor

Gabriela Statescu
Discuție cod CAEN 7310
Stie cineva unde trebuie sa ma adresez pentru autorizarea acestei activitati? Apare in lista activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului si se precizeaza procedura specifica. Ce inseamna aceasta procedura specifica? Multumesc.
Discuție fila CEC
Un chirias persoana juridica nu si-a platit chiria de luni de zile, l-am dat in judecata, am mers pe somatie de plata, si acum vrea sa plateasca esalonat. Conditia noastra a fost sa ne puna la dispozitie file CEC avalizate de banca. Acum el spune ca poate sa ne dea file CEC, dar fara sa fie avalizate de banca sau bilete la ordin. Eu cred ca in cazul asta nu am nici o garantie ca la data scadenta a filei CEC o sa aiba disponibil in cont ca sa-si achite datoria. Si s-ar putea sa-mi respinga si instanta somatia pe motiv ca si-a manifestat intentia de a plati. Ce sa fac? Sa accept filele CEC, chiar si neavalizate? Astept sa-mi spuneti si alte pareri. Mersi mult.
Codul Muncii prevede posibilitatea ca repausul saptamanal sa se acorde si in alte zile in cazul in care ar fi prejudiciat interesul public sau desfasurarea normala a activitatii. In anumite sectii pentru a se micsora consumul de energie electrica, avand in vedere ca daca masinile ar fi oprite sambata si duminica s-ar consuma foarte multa energie electrica decat daca ar lucra in continuu si in weekend se urmareste sa se lucreze si sambata si duminica, dar sa apara ca o situatie obisnuita de desfasurare a activitatii , nu ca o situatie de exceptie. Este posibil sa se prevada acest lucru in contractul colectiv de munca la nivel de unitate, spre ex. ca in sectiile x si y, activitatea se desfasoara si in zilele de sambata si duminica, urmanad ca repausul saptamanal sa fie acordat in alte doua zile ale saptamanii, conform intelegerii partilor. Daca m-ati putea ajuta, multumesc mult de tot.
Am de recuperat niste bani de la o sucursala. Chem in judecata doar societatea-mama sau si societatea mama si sucursala, avand in vedere ca sucursala nu are personalitate juridica, desi are nr. de inregistrare la Registrul Comertului si CUI diferite de ale societatii mama. Multumesc.