avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Oana Bogdan

Activitate Oana Bogdan

Buna ziua,
am nevoie disperata de un raspuns. Sora mea este stabilita in Italia si are un minor in varsta de 11 ani. Tatal minorului este sirian dar locuieste in Italia de mult timp, in schimb pasaportul sau Sirian a expirat de ceva timp. Sora mea vrea sa vina cu fata in vacanta in Romania. Nu are probleme sa iasa cu copilul din Italia, dar i s-a transmis de la ambasada ca are probleme sa se intoarca cu copilul in Italia, pentru ca datorita faptului ca tatal nu are pasaport nu i se poate elibera un document numit : "declaratie de frontiera pentru reintoarcere in italia"
Sora mea ca si fiica ei sunt cetateni romani cu domiciluiul in strainatate
Buna ziua,
am nevoie disperata de un raspuns. Sora mea este stabilita in Italia si are un minor in varsta de 11 ani. Tatal minorului este sirian dar locuieste in Italia de mult timp, in schimb pasaportul sau Sirian a expirat de ceva timp. Sora mea vrea sa vina cu fata in vacanta in Romania. Nu are probleme sa iasa cu copilul din Italia, dar i s-a transmis de la ambasada ca are probleme sa se intoarca cu copilul in Italia, pentru ca datorita faptului ca tatal nu are pasaport nu i se poate elibera un document numit : "declaratie de frontiera pentru reintoarcere in italia"
Sora mea ca si fiica ei sunt cetateni romani cu domiciluiul in strainatate
Situatia mea este: am o fetita de 4 ani impreuna cu prietenul meu. Actualmente locuim in Italia unde suntem rezidenti. Prietenul meu este ditr-o tara nemembra UE si nu suntem casatoriti. Copilul are certificat romanesc eu find romanca. Am venit cu fetita in tara cu un act special de calatorie emis de ambasada Romaniei in Italia, avand o problema de familie urgenta deci fetita nu a fost trecuta in pasaportul meu si nici pe al ei nu am avut timp sa-l fac in Italia. Acum vreau sa ma intorc acasa impreuna cu ea si imi trebuie pasaport. Este prezenta tatului obligatorie pentru a obtine pasaportul fetitei sau poate sa-mi trimita imputernicire? ce acte imi trebuiesc? unde sa ma adresez? la serv pasapoarte ma poarta de la unul la altul si nimeni nu-mi poate spune exact ce trebuie. e ca in Romania: '' mai va lipseste ceva!''.
In primul rand iti mltumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare este necesara prezenta tatalui in Romani, acesta este cetatean strain dintr-o tara nemembra UE, sau este suficienta o declaratie data la consulatul romaniei din tara in care traim?
ce acte imi trebuiesc sa-i fac pasaport unui copil nascut in strainatate in cazul in care si eu sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate