Tot nu ma lamuresc!
Ce ar trebui sa invoc in instanta ca sa arat ca aceasta concediere e ilegala si netemeinica(cf art 78 CM)?
Trebuie inteles ca m-a concediat pt. ca i-am dat in jud. pt plata unor drepturi si evident ei tergiverseaza acest proces si pt.asta m-au concediat .
De fapt ce proceduri trebuiau ideplinite pt. ca, concedierea sa fie cf.art.65-67 din CM? Va multumesc si vreau sa ma lamuriti.
Trebuie sa intelegeti ca am fost amenintat verbal ca daca nu-mi retrag actiunea voi fi dat afara si asta s-a intimplat.Si din acest motiv va solicit enumerarea unor legi si articole de care ar trebui sa fac uz in instanta considerind desfacerea CIM neserioasa, abuziva si ilegala.
Va multumesc.
Completez pt. a fi inteles:
-am fost concediat cu 10.03.2010 pt.ca nu am acceptat sa renunt la couza pt.care sint in litigiu (din oct.2009),nu din alte motive serioase(colectivul a ramas cu un singut tehnician fara drept de semnatura)
-din acest motiv puneam intrebarile de mai sus ca sa stiu cit mai multa legislatie
-Dle ctynn este inutila reintegrarea(si pt. 6 luni?!)pt. ca as avea destule neplaceri ulterioare cu administratorul societatii.
Astept in continuare raspunsuri rapide si pertinente si de la altii specialisti asupra celore postate de mine ca sa stiu ce am de facut pin a la expirarea termenului de contestatie(10.04.2010)
Cu multumiri!
Lucrez in proiectare de 31 ani la aceeasi societate, am 41 ani vechime si mai am 7 luni pina la pensie pt limita de virsta.
Sunt in litigiu la a 4 infatisare cu societatea pentru plata unor drepturi banesti iar recent am fost concediat cu art 65 alin 1 din CM ca urmare "a dificultatilor economice , a reorganizarii activitatii, etc".
Consider aceasta un abuz si solicit din partea dvs citeva indrumari, deoarece vreau sa-i actionez in instanta pentru concediere nelegala.
-Ce actiuni(pasi) trebuia sa faca societatea (si pe care probabil nu a facut) ca sa ma concedieze(pentru a invoca in instanta)?
-Ce acte doveditoare si conform caror legi si articole sa solicit in instanta pentru a avea cistig de cauza?
-Nu doresc reintegrarea in cazul unei hotariri favorabile mie , deoarece am deja un alt loc de munca.
-Cit apreciati ca ar fi daunele materiale si morale pe care ar trebui sa le cer societatii?
Mentionez ca mi s-a acordat preaviz de 20 zile si un salariu compensatoriu.
Sunt in litigiu pentru plata unor acorduri ptr lucrarile intocmite si pentru care societatea a avut beneficii in anul 2008.
Multumesc anticipat profesionistilor dvs.
Mi-ati raspuns pe data de 29 dec 2007 la 12.52 privind acest subiect.
Asa cum am spus s-au obtinut prin inv. cu titlu executoriu(la data 18.10.2007) acordarea diferentelor de salariu pe perioada 01.10.2004-30.112006,si este demarat un nou proces pt. aceiasi cauza pentru inca un an de zile(11.2006-11.2007).
Nefiind de specialitate va mai solicit unele lamuriri:
1) de la ce data si pt. ce sume trebuie aplicat coef. de inflatie?
-de la 01.10.2004 pt.fiecare diferenta si luna in parte,sau pentru suma totala(pe cei 2 ani)si de la data executorie(18.10.2007) ,pina la data platii efective??.
2)ref. art 163- nu inteleg,--e coret si legal ca s-a mai demarat un nou proces pt. aceiasi cauza sau nu??(vezi si mesajul meu din 28.12.2007 ora 13.22)
Adresa de mail ptr raspuns este dorugheghea@gmail.com
Va multumesc f.mult si un an nou fericit!
Va expunem urmatoarea situatie:
Un grup de 120 cadre medicale (doctori si asistenti) angajati la Spitalul Clinic Municipal "Filantropia" Craiova, cistiga in instanta (dupa mai multe recursuri) dreptul la urmatoarele:
-paratul -spital clinic- sa achite reclamantilor-doctori si asistente-"diferenta dintre drepturile salariale cuvenite potrivit salarizari in unitatile sanitare clinice pentru perioada 01.10.2004-30.11.2006, cu indexarile si majorarile survenite, si salariile efectiv platite in aceasta perioada" si "la plata contravalorii tichetelor de masa pe aceeasi perioada".
Aceste hotariri sunt investite cu titlu executoriu la data de 18.10.2007.
Specificam ca este demarat un nou proces ptr aceeasi cauza, tot ptr o perioada limitata de timp (11.2006-11.2007).
Evident paratul tergiverseaza aducerea la indeplinire a celor de mai sus.Este in curs inceperea executarii silite.
Reclamantii solicita paratului ca drepturile cistigate sa fie actualizate si cu coeficientul de inflatie pe perioada respectiva.
Paratul nu e de acord, deoarece in hotarire nu se face referire la asa ceva.
Mentionam ca am studiat art.3712 alin 1,2,3 din codul de procedura civila si se solicita urmatoarele:
1)Daca avocatul a omis(sau a gresit) nesolicitind initial si actualizarea cu coeficientul de inflatie.
2)Indicati-ne toate textele de lege in mod clar si explicit (cu nr, art, alin., etc) din care rezulta(sau se subintelege)ca drepturile cistigate trebuie sa fie actualizate cu coeficientul de inflatie, texte de care se va face uz in fata paratului.
3)Indicarea (daca exista) sau interpretarea textelor de lege in care o cauza odata cistigata pe o perioada limitata de timp devine sau nu un drept perpetuu cistigat, fara a fi nevoie de un nou proces(sau aceasta este o chichita avocateasca).
Adresa de mail ptr raspuns este dorugheghea@gmail.com
Va multumim anticipat pentru consultatia acordata.
Daca ies la pensie anticipat cu 3-4 ani inainte(sint in aceasta situatie) si sint in acest moment si PFI,care sint posibilitatile ca sa pot lucra si in continuare,dar nu cu timp redus sau altfel.
Trebuie oare sa fac ceva gen SRL(sau e bun si PFI)si sa nu figurez ca angajat sau cum sa procedez?
Vreau un sfat avizat (si conform caror legi si articole), si care sa nu necesite o contabilitate stufoasa ,complicata si naucitoare. V a multumesc!
Sunt actionar minoritar si salariat la o SA de proiectare, privatizata prin faimoasa MEBO in 1994.In timp in societate se lucreaza cu mai putin de 1/2 din actionari(de fapt actiuni), neactionari si pensionari.Restul de actiuni (mai mult de 1/2) nu concura la realizarea profitului, unii dintre ei nu au avut si nu au nici-o legatura cu activitatea SA.
Anual se impart dividente grase, ajungindu-se la sume de 250-300 mll ROL.
In adunarile anuale(martie-aprilie) se stabileste apriorii procentul de cca. 10% ptr dividente(sa zicem ptr anul 2006).
Subsumat acestui deziderat-asa cum s-a intimplat pina in prezent- salariile, retehnologizare, perfectionare, materiale, conditii de munca, calitatea proiectarii, etc nu mai constituie o prioritate.
Intrebari:
1.Ce lege sau reglementare permite( sau nu) stabilirea cuantumului dividentelor si a beneficiuilui inainte de obtinere (sau nu) la sf. anului(2006)?
2.Daca exista si unde , stabilita o ordine de prioritate in cheltuirea banilor obtinuti ca beneficiu?
3.Daca nu exista nici o specificatie clara, ce cai de atac ar exista impotriva acestui jaf organizat?
Va raminem indatorati si multumim anticipat ptr raspunsuri.