avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Lucrez in proiectare de 31 ani la aceeasi societate, am 41 ani vechime si mai am 7 luni pina la pensie pt limita de virsta.
Sunt in litigiu la a 4 infatisare cu societatea pentru plata unor drepturi banesti iar recent am fost concediat cu art 65 alin 1 din CM ca urmare "a dificultatilor economice , a reorganizarii activitatii, etc".
Consider aceasta un abuz si solicit din partea dvs citeva indrumari, deoarece vreau sa-i actionez in instanta pentru concediere nelegala.
-Ce actiuni(pasi) trebuia sa faca societatea (si pe care probabil nu a facut) ca sa ma concedieze(pentru a invoca in instanta)?
-Ce acte doveditoare si conform caror legi si articole sa solicit in instanta pentru a avea cistig de cauza?
-Nu doresc reintegrarea in cazul unei hotariri favorabile mie , deoarece am deja un alt loc de munca.
-Cit apreciati ca ar fi daunele materiale si morale pe care ar trebui sa le cer societatii?
Mentionez ca mi s-a acordat preaviz de 20 zile si un salariu compensatoriu.
Sunt in litigiu pentru plata unor acorduri ptr lucrarile intocmite si pentru care societatea a avut beneficii in anul 2008.
Multumesc anticipat profesionistilor dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:58, 20 Martie 2010
Buna seara!. Din cele precizate de dvs. in post referitoare la concediere pt. motive care nu tin de persoana salariatului nu aveti motive de actionat in instanta .... si in acest caz ce daune morale sau materiale sa solicitati (pt. acest motiv) . PS. Sa nu se inteleaga ca nu va inteleg supararea ...
Buna seara! Din cele precizate de dvs. in post referitoare la concedierea pt. motive care nu tin de persoana salariatului aveati motive pentru a obtine nulitatatea absoluta a deciziei de concediere.
in ceea ce privesc daunele morale exista o reticenta in acordarea acestora!!!
daunele materiale vor putea fii reprezentate de obtinerea reincadrarii si plata unei despagubiri egale cu salariale de care ati fii beneficiat fiind la munca!!!
... ar fii bine sa cereti si reintegrarea... ;)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ctynn, utilizator
@ctynn Tare sunt curios care sunt motivele de nulitate absoluta a deciziei de concediere !!! (care reies din post doru2005). Poate vreti sa detaliati ....
@adrianmarin Motivele de nulitate absoluta sunt prevazute de codul muncii... nerespectarea procedurii de concediere...
Procedura de concediere individuala se refera la - acordarea preavizului de 20 zile lucratoare si a minim 1 salariu compensatoriu.

Aceasta este singura procedura. Numai daca nu a fost urmata se poate contesta decizie de incetare.

Sa nu incurcam cele 2 tipuri de proceduri (ptr concediere individuala si cea pt concediere colectiva)

Alte discuții în legătură

Concediere fara preaviz in timpul incapacitatii temporare de munca princessa princessa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in aceasta dilema. Sunt in CM. Medicul imi elibereaza aceste CM saptamanal odata cu prezentarea la control. In luna ian. a.c. ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva? anjinsan anjinsan Buna Ziua, Un angajat, la revenirea din concediu, este anuntat de catre diretorul de zona, ca, incepand cu data de 01.09.2010 postul sau de director de ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva gigelas gigelas Buna ziua, Un angajator a concediat disciplinar un salariat pe motiv ca ar fi avut un comportament neadecvat la locul de munca si ca ar fi avut mai multe ... (vezi toată discuția)