avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... a lucra dupa pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

a lucra dupa pensie

Daca ies la pensie anticipat cu 3-4 ani inainte(sint in aceasta situatie) si sint in acest moment si PFI,care sint posibilitatile ca sa pot lucra si in continuare,dar nu cu timp redus sau altfel.
Trebuie oare sa fac ceva gen SRL(sau e bun si PFI)si sa nu figurez ca angajat sau cum sa procedez?
Vreau un sfat avizat (si conform caror legi si articole), si care sa nu necesite o contabilitate stufoasa ,complicata si naucitoare. V a multumesc!
Cel mai recent răspuns: ely5 , utilizator 16:51, 20 Aprilie 2006
Daca iesiti la pensie anticipat cf. legii 19/2000 nu puteti cumula pensia cu salariu.La implinirea varstei standard de pensionare Cand se transforma in pensie de limita de varsta puteti cumula pensia cui salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala ionmicsa ionmicsa Sunt profesor, nascut in februarie 1952. La 1 septembrie 2010, implinesc 35 ani vechime in invatamant, minus 6 luni stagiul militar, efectuat in 1976, cu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate calcula (afla) cu ce puncte de pensie ma voi pensiona? ilie0001 ilie0001 Cum se calculeaza cate puncte de pensie am acum cand trebue sa ies la pensie? Sunt nascut in noembrie 1947, am 40 de ani de munca, iar ultimii 25 de ani i-am ... (vezi toată discuția)
Grupa i subteran kero kero Sunt femeie nascuta in 17/04/1955, cu o vechime de 33 ani din care 9 ani si 6 luni in grupa I de munca (subteran cu pondere de 75%/zi) cand ma pot pensiona, ... (vezi toată discuția)