avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate roxyy80

Activitate roxyy80

Va multumesc mult pt raspuns doamna avocat,dar as dori sa va intreb daca eu pot deschide tagada de paternitate singura sau trebuie neaparat deschisa actiunea de fostul sot(mentionez ca el e stabilit in Spania si nu vrea sa vina in Romania si spune ca nu il intereseaza un copil ce nu e al lui,chiar daca potrivit legii ii poarta numele:( ).Ma poate ajuta un avocat intru totul???Multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai placuta!
:help:Am terminat de nici o saptamana divortul de sot,cu hotarare definitiva si irevocabila.Divortul a fost pus in luna ianuarie,eu fiind in acesta perioada insarcinata in luna a-3-a,lucru pe care avocatul nu l-a specificat in actiunea de divort,deoarece copilul nu era al sotului eu fiind plecata de langa sot din martie 2009, si ,facandu-mi o noau relatie.In iulie am nascut o fetita careia i s-a facut certificat de nastere pe numele sotului,mi s-a spus ca asa prevede codul familiei ,conform art.43,dar ca nu voi intampina nici o dificultate in deschiderea actiunii de tagada de paternitate si de recunoastere a fetitei de actualul prieten,care e de fapt si adevaratul tata biologic al fetitei.Am fost la un notar public pt a face o declaratie notariala prin care actualul prieten recunoaste fetita si e de acord sa ii poarte numele,numai ca notarul ne-a spus ca nu se poate face asa ceva ca nimeni nu ne v-a lua in calcul acea hartie si ca fostul meu sot trebuie sa deschida actiune de tagada de paternitate si apoi actualul prieten sa deschida actiune de recunoastere si incredintare nume.Problema pe care o am e ca fostul sot e stabilit in Spania,nici nu vrea sa auda de acest copil,nu a venit in Romania de 3 ani si din cauza alcoolului a ajuns f rau.Va rog din suflet sfatuiti-ma ce sa fac si cum pot deschide singura actiunea de tagada de paternitate sa pot primi un nou certificat de nastere pt fetita unde la rubrica tata sa fie linie,ca apoi actualul prieten sa deschida actiunile lui in tribunal.Actualul prieten poate imputernici un avocat sa il reprezinte intru totul deoarece trebuie sa se intoarca la munca in strainatate???Va rog frumos ajutati-ma si spuneti-mi ce si cum sa fac ca sunt disperata.Are ceva ca nu s-a mentionat in actiunea mea de divort ca sunt insarcinata???Trebuie sa fac alta actiune????Astept raspunsuri de la dumneavoastra.Va multumesc anticipat
Amenda am primit-o din partea ofiterului de stare civila cand am fost sa declar fetita si sa ii fac certificatul de nastere si am platit-o tot in cadrul primariei la un ghiseu unde mi s-a eliberat o chitanta pe care scria"amenda pentru starea civila-certificat nestere",dupa care m-au pus sa fac o declaratie catre domnul primar sa imi accepte intarzierea declararii fetitei.Multumesc mult ca ati dat atentie subiectului meu.
Multumesc pentru toate mesajele trimise.Am inregistrat fetita pe numele pe care inca il mai port pana la definitivarea divortului si asa ca la rubrica tata a fost trecut fostul meu sot.Am platit 50ron amenda la starea civila pentru ca am depasit 15 zile pentru facerea certificatului de nastere si mi s-a spus ca sa imi iau avocat sa deschida tagada de paternitate.As dori sa va intreb ce trebuie facut cu adevarat pentru ca pe fetita mea sa o cheme ca pe adevaratul ei tata biologic sa nu mai poarte numele fostului sot si cam cat timp dureaza totul.Va multumesc din suflet anticipat si sper ca nu va deranjez cu problemele mele.
Buna ziua!Mama mea este singura la parinti,parintii ei decedati din 2004 dupa care are certificat de unci mostenitor,si bunica ei decedata in 2008.Atat casa cat si pamnturile sunt pe numele bunicii mamei,bunica ce a avut doar o singura fata,adica pe mama mamei mele.V-as intreba daca mai e nevoie sa platim taxa de sucesiune sau ce trebuie sa facem pentru ca mama mea sa intre in dreptul de unic mostenitor,sa poata trece totul pe numele ei.Trebuie facut cadastru sau nu???Trebuie platita taxa de sucesiune sau nu??? Astept un raspuns de la d-voastra.Multumesc mult!
Buna ziua!Am si eu catre d-voastra o intrebare.In august 2008 m-am casatorit,iar in martie 2009 m-am despartit de sot,divortul punandu-l abia in februarie 2010.Intre timp mi-am facut o noua relatie si din octombrie 2009 am ramas insarcinata cu actualul prieten,nascand in iulie 2010.Divortul,cu avocat care m-a reprezentat,paratul neprezentandu-se niciodata,deoarece locuieste in Spania,s-a terminat,dar hotararea definitiva si irevocabila o pot ridica pe data de 18 aug 2010.In spital m-am inregistrat cu certificatul de nastere,pe numele de fata,deoarece buletinul inca il am pe numele fostului sot.Cand am fost la primaria Bumbesti -Jiu pt a vorbi de certificatul fetitei,mi s-a spus ca si dupa ridicarea hotararii definitive nu pot trece ca tata al fetitei pe actualul prieten,deoarece am ramas insarcinata cand nu eram inca divortata,si ca la rubrica tata se va trece numele fostului sot(cum poti trece ca tata o persona care nu e el tata si care nici nu se afla in tara si nici nu ar recunoaste vreodata fetita??).Mi s-a spus ca actualul prieten,tatal fetitei,dupa ce se face certificatul fetitei,unde la rubrica TATA se va trece fostul sot,abia apoi actualul poata sa deschida o actiune in tribunal ca el recunoaste fata si ca e de acord sa ii poarte numele si dupa se poate schimba certificatul fetitei cu un altul unde ca tata va fi actualul prieten al meu si tatal adevarat al fetitei.Sper ca ati inteles catusi de putin ceea ce am vrut sa va spun si av rog din suflet spuneti-mi ce pot face ,deoarece am nascut pe 6 iulie si inca nu am declarat fetita ,pt a nu trece ca tata pe fostul sot.Va multumesc anticipat!