avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu.cristea

Activitate claudiu.cristea

Răspuns la discuția DREPT DE PROPRIETARTE APARTAMENT
Multumesc. Pein contractul respectiv de locatie va trebui mentionata obligatoriu cuantumul chiriei? Si cum as putea face in asa fel incat prietena mea sa nu se considere jignita la plata acetei chirii? Nu are ocupatie, eu sunt cel care o intretinere.
BUNA ZIUA! iN CALITATE DE PROPRIETAR AL UNUI AP. MOSTENIT CUM POT SA PREVIN, IN CAZUL IN CARE ACCEPT SA IAU IN SPATIU PE PRIETENA MEA, O EVENTUALA PIERDERE A DREPTULUI DE PROPRIETATE SAU DESPAGUBIRE BANEASCA ?
Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti care este sol.rezolvarii urmatoarei prb.:
S-a platit eronat un impozit anticipat pt. o asociere in paticipatiune fara perosnalitate juridica. Fiscul restituie banii pe codul fiscal al asoc.in particip. Dar aceasta nu are cont bancar.Plata s-a facut de catre soc. care tine si contab.in cadrul asocierii. Propunerea fiscului este cerere pentru indreptare eroare materiala care ne este dezavantajoasa.Cum se poate rezolva aceasta prb.?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu aflarea tarifului vamal pentru importul din SUA a unui tub de fibra de sticla cu diametrul de 9 m si lungimea de 84 m.Am cautat si n-am gasit referinta.

Cu multumiri,
Claudiu Cristea
Multumesc, da, ma gandeam la legalitatea facturii in perspectiva unui control financiar de stat sau audit facut de catre o firma de consultanta.am alta intrebare.ESTE O CONDITIE NECESARA-asta nu se mai discuta DAR SI SUFICIENTA PENTRU A PROBA LEGALITATEA UNEI FACTURI specificarea in ea( ma refer la factura) contractul potrivit caruia s-a prestat serviciul de catre tert si inexistenta doc. de care pomeniti ca anexe?
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt prevazute de legiuitorul roman in cazul contractelor de prestatari serv.terti de genul revizii, intretinere, reparatii.Ma refer la anexe pentru ca stiu ca doc. de baza e FACTURA.Stiu ca la lucrarile de constructii sunt OBLIGATORII DEVIZELE si PROCESELE VERBALE DE RECEPTIE, prb. e la celelalte contracte de prestari serv.-de ex., de la o firma de paza sau reparatia la un lift etc.

Va multumesc,
Claudiu Cristea
Buna ziua! Daca se achizitioneaza un echipament de la o firma extracomunitara DAR printr-o reprezentanta din ROMANIA, este necesara inscrierea prealabila in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI?
claudiu.cristea@ludan.ro.Cu mii de mutumiri.
Va multumesc mult.Ok, va rog spune-ti-mi, pe cine trec in cererea pt. eliberarea certificatului de cazier judiciar reprezentant legal sau imputernicit? Va pot spune numele soc. straine LUDAN ENGINEERING CO LTD., numele meu CLAUDIU CRISTEA, si daca puteti completati si dati-mi pe e-mail, va voi da mai multe detalii daca nu inteleg.

Cu stima,
Claudiu Cristea
Buna ziua! Am urmartoarele neclaritati in vederea obtinerii cazierului judiciar pentru o pers.juridica- SRL.
Aceasta pers.juridica are drept asoc. 2 PERS.JURIDICE STRAINE, una este chiar firma-mama.Cum procedez in leg. cu IMPUTERNICIREA PT. AMBELE PERS.JURIDICE STRAINE, ma intereseaza cine semneaza pe imputenicire si ce stampile se pun. Apoi cum fac cu CERTIFICATUL CONSTATATOR-precizez ca am unul pt. pers.juridica al carei angajat sunt si in care se specifica asociatii, pers.juridice straine, dar ORIGINALUL il pot atasa doar la o pers.juridica straina asociata pt. care solicit cazierul judiciar, cum fac cu cealalta pers.juridica asociata straina. Precizez ca ambele pers.juridice straine asociate au reprezentante.
As aprecia mult daca m-ati putea lamuri intr-un timp cat mai scurt.

Cu stima,
Claudiu Cristea