Buna ziua. Am incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana fizica pt a imi monta tamplarie PVC la ext. si int. la un imobil.Dupa ce a montat aproape in totalitate la partea exterioara ma informat ca nu mai continua deoarece lui nu ii mai convine.Mentionez ca a primit sumele cerute ,aprox.70% din suma finala,iar contractul nu a fost inregistrat la nici o institutie.Ba mai mult i-am solicitat sa imi semneze o declaratie precum ca a primit suma ceruta si refuza acest lucru cu toate ca recunoaste verbal suma primita.
Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta situatie pe cale legala deoarece nu cred ca este normal sa nu respecti un contract cu ,care ai fost de acord de la inceput si pe care l-ai semnat.
La o I.I. venitul net rezulta din suma de la sfarsitul lunii aparuta in registrul de casa sau cea din r.j.i.p.? Intreb acest lucru deoarece in situatia mea(obiect de acivitate=comert) in luna iulie acesta suma in reg.de casa era cu,,-"(am cheltuieli cu furnizorii si utilitatile din lunile anterioare) iar in r.j.i.p. era cu plus.Daca se ia dupa suma din r.j.i.p. cheltuielile anterioare lunii iulie nu se mai iau in consideratie?
Buna seara.Am o I.I. iar la constituire m-am trecut la finante la venit real.Deocamdata nu am veni net iar in declaratiile pe care le voi depune maine nu stiu ce voi scrie in rubrica ,,venit":0 sau venitul pe care l-am declarat le finante?As dori sa stiu daca aceste cheltuieli cu contributii la asigurarile sociale si somaj sunt deductibile.Va multumesc anticipat!
Am infiintat de curand o I.I. cu obiect de activitate comert cu amanauntul al produselor alimentare si nealimentare.Unele produse,mai ales cele alimentare,expira sau,din cauza manipularii,se dererioreaza ambalajul.As dori sa stiu si eu cum ma pot scade din gestiune cu aceste produse in afara variantei de a le inregistra in casa de marcat ca vandute.