Societatea care furnizeaza apa curenta la care v-ati interesat, taie macaroana la toata scara daca nu primeste banii pentru serviciile livrate.Pana la urma tot fara apa ve-ti ramane, numai ca o sa fiti fericit ca a murit si capra vecinului. De ce nu incercati o separare a apartamentului dvs.in ceea ce priveste consumul de apa ?. Cu cativa banuti se poate izola rau platnicul, scapati de stres. Poate nu v-ati gandit pana acum , dar se poate monta la subsol un distribuitor pentru fiecare proprietar. Bineanteles ca lucrarea se poate face la comun daca toata lumea este de acord sa plateasca.
Am propus impreuna cu inca vreo 4 vecini de foarte multe ori ca in intrega scara sa se implementeze un sistem al alimentarii cu apa cu apometrul la usa, astfel incat rauplatnicilor sa le poata fi taiata apa in caz de neplata pentru a nu fi nevoiti sa se ajunga in astfel de situatii. Insa suntem 5 care vrem si vreo 13 cara "nu au bani". Si da poate daca va muri capra vecinului, adica vor ramane toti fara apa, vor gasi bani sa implementam acest sistem care nici nu e atat de scump.
Cat despre separarea apartamentului meu, am incercat insa raspunsul primit de la furnizorul de apa a fost ca "legislatia in vigoare" nu le permite sa incheie contracte cu persoane fizice ci doar cu persoane juricide / asociatii de locatari/proprietari.