avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziunea prin absorbtie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziunea prin absorbtie

Buna ziua,

Am intalnit o situatie mai sensibila in cazul unei fuziuni intre doua firme. Ambele au contracte de inchiriere de spatii de birouri in cladiri diferite, cel al firmei absorbite neputand fi reziliat decat in cazul platii unor despagubiri foarte mari. As dori sa va intreb ce se intampla cu acest contract in momentul in care se va finaliza procesul de fuziune prin absorbtie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bellatrix , utilizator 14:35, 20 Ianuarie 2011
Se pastreaza, societatea absorbanta este succesorul universal al societatii absorbite (si daca nu exista prevederi speciale in contract, mare atentie). Daca nu mai e nevoie de sediul respectiv, atunci fie il denuntati unilateral cu plata despagubirilor, fie cautati sa ajungeti la un acord cu cealalta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer contract servicii simircea simircea In situatia in care firma cu care am semnat un contract de servicii a fost absorbita, care este procedura corecta de transfer de contract catre firma ... (vezi toată discuția)
Fuziunea prin absortie ContSters69664 ContSters69664 Buna ziua. Atunci cand se incheie un contract de asociere intre doua sc-uri in vederea formarii unui consortiu....aceasta noua asociatie, entitate are ... (vezi toată discuția)
Tva in cazul fuziunii RAMONICI RAMONICI Buna ziua. Am o mare nelamurire. Firma A da avans marfa firmei B 5000 LEI. Firma B factureaza avansul primit si astfel il colecteaza si cealalta il deduce. Ce ... (vezi toată discuția)