Da,este un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager incheiat la un notar pentru un apartament .Este un contract incheiat intre sotul meu si parintii acestuia si am inteles ca am putea avea probleme in viitor din cauza acestei clauze (el mai avand 3 frati ) si ca cel mai bine ar fi sa faca un act aditional la acest contract prin care parintii sa renunte la aceasta clauza ,iar fratii sa semneze ca sunt de acord cu acest contract si ca renunta la acel apartament .Imi poti da mai multe amanunte despre asta?Si as mai avea o intrebare :cand s-a incheiat acest contract ,noi nu eram casatoriti,si contractul s-a facut intre sot si parintii acestuia.Eu am vreun drept in urma casatoriei la acel apartament ?Tin sa precizez ca tot ce s-a investit in apartament s-a facut pe banii mei ,el neavand servici si nu as vrea sa ma trezesc ca in urma unei certuri sunt data afara fara nici o despagubire.
Multumesc anticipat :)
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un pret ( cu aproximatie ) pentru adaugarea unui act aditional prin care se renunta la dreptul de uzufruct in cazul unui contract de vanzare cumparare ?
In prezent sunt agent vanzari intr-o firma de aproape 4 ani ;acum o luna m-am casatorit si vreau sa am un copil.Firma nu merge foarte bine si imi este teama ca o vor inchide ;Daca o vor inchide inainte sa nasc ,mai beneficiez de indemnizatia de 600 lei + 200 lei alocatie copil pentru 2 ani?Sau daca o inchid inainte sa raman insarcinata si intru in somaj ,din somaj pot intra in prenatal si pot beneficia de indemnizatie?
Buna ziua ,
Am si eu o nelamurire :lucrez ca agent vanzari de 3 ani ;in ultima perioada vanzarile au scazut dramatic iar sefa mea ma tot ameninta ca ma da afara ,deoarece in opinia ei vanzarile au scazut din cauza agentului (adica a mea ).Din cate am auzit de la alti colegi( si ei in aceeasi situatie) ,vor sa ne puna sa semnam demisia ca ulterior ea sa poata angaja pe altcineva .In aces caz ce pot face ca sa fiu sigura ca beneficiez de somaj in urma disponibilizarii?Daca nu semnez demisia ma poate da afara fara somaj ?(tin sa precizez ca unei colege i-a spus ca nu conteaza daca semneaza sau nu demisia ,deoarece tot timpul exista alte optiuni de a da un om afara fara somaj ca ea sa poata reangaja din nou ).Care ar fi acele ,,optiuni '' ? Cum pot face sa fiu sigura ca daca ma da afara ,voi beneficia de somaj ? Cate luni pot lua somaj si care ar fi suma pe care as lua-o ( am salariu brut 756 lei si net 570 lei ) ?
Titul de proprietate este facut pe numele mamei sotului,iar contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager este facut intre sot si ambii parinti .
Dar ce pot face in cazul in care socrii nu vor sa renunte la acest drept?Cum ma poate afecta pe mine acest lucru?Iar daca fratii vor sa atace acest contract ...ar putea castiga ?
Buna,
Prietenul meu a facut un contract de vanzare cumparare sub rezerva dreptului de uzufruct viager cu mama lui pentru un apartament .Intre timp ne-am casatorit si am inceput sa investim in acest aparatament iar parintii lui s-au mutat la tara ,schimbandu-si si adresa de pe buletin pe cea de la tara .Tinand cont ca ei au vrut sa plece din apartament pot vreodata sa actioneze in instanta si sa afirme ca i-am dat afara ?Sau mai bine spus care sunt conditiile in care acest act poate fi anulat ?Pot vreodata sa ma dea afara din casa?Tin sa precizez ca sotul meu mai are 3 frati,iar cand s-a facut acest contract acestia au fost intrebati doar verbal daca au ceva de obiectat ...ei mai au dreptul sa atace in instanta acest contract daca intre timp se razgandesc si vor o parte din apartament ?
Astept raspunsul dumneasvoastra pentru ca sincer sunt intr-o mare dilema...deja am investit foarte mult in casa si nu vreau sa ma trezesc peste 2 ani ca socrii se razgandesc si ma dau afara din apartament .:sorry:
Multumesc anticipat !! :D