Buna ziua!
in cadrul firmei unde lucrez au existat doua contracte care au asigurat salariile angajatilor timp de 4 luni. In present conducerea obliga personalul sa vina la serviciu 8 ore pe zi chiar daca nu exista posibilitatea platii salariilor. Ce este de facut? Multumesc!
In cadrul institutiei unde lucrez exista in derulare doua proiecte care se deruleaza inca 2 ani, dar care nu acopera necesarul de finantare pentru activitatea curenta. Problema cu care ne confruntam este ca de la o etapa la alta a acestor proiecte exista si perioade pentru care nu exista posibilitatea asigurarii salariilor si a celorlalte cheltuieli necesare functionarii.
Intrebare: se considera ca institutia este in incapacitate de plata?
Am un contract pe perioada determinata cu 6 ore/zi care va expira in curand. Cum se procedeaza sa prelungesc acest contract si sa-l transform in contract cu 8 ore/zi si/sau perioada nedeterminata?
Doresc sa imprejmuiesc un teren agricol pentru protectia culturii. Este necesara o autorizatie de constructie? Mentionez ca nu intentionez sa ridic pe acel teren nici un fel de anexa gospodareasca.
In urma unui audit al Curtii de Conturi s-a decis recuperarea unor sume de bani reprezentand sporuri acordate fara a avea baza legala. Cum se pot recupera sumele respective: printr-o notificare adresata celor care au beneficiat de acele sporuri sau obligatoriu in instanta?
Am descoperit recent ca mi-a fost falsificata semnatura pe un ordin de plata si au fost retrase din cont niste sume de bani. Intre timp suma a fost recuperata... Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru ca nu doresc sa las lucrurile asa...
Ultima plata a fost 4 oct 2007 si in 4 oct 2010 am inteles ca s-a prescris suma restanta. Aceasta suma trebuie recuperata de la conducerea unitatii? Sau se considera o pierdere?
Inteleg ca suma este prescrisa...
In acest caz, suma se imputa conducerii societatii (director, contabil sef), sau pur si simplu este o pierdere a unitatii?
Conform HG 475/2007 contractele de cercetare incheiate cu CNMP, respectiv Plan National de Dezvoltare , prevad ca salariazarea personalului care lucreaza la aceste proiecte sa se faca conform HG 475/2007.Prin Ordonanta 1/2010 salariile ne-au fost 'inghetate" la nivel de dec.2009, proiecte avem dar nu putem aplica acesta HG.
Ce ne sfatuiti sa facem?