avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate adrianmorarasu

Activitate adrianmorarasu

Bună seara

Soția mea este proprietar al unui apartament pe care îl vinde prin prima casă. Se poate să dea ca și cont contul meu? Agenția imobiliară zice că nu dar nu știe cine zice nu: ori banca ori notarul.
Daca cititi printre randuri asta e.
Proprietarii au avut incredere in Presedinte si nu in firma de administrare sa faca plati si pentru asta comitetul (care e ales in AG de proprietari) a aprobat acest lucru.
Adica se ocupa de plati (unde exista cele mai multe suspiciuni) si nu poate sa si incaseze? Totul cu forme legale!
Ce chestii de somnambuli vedeti?
Buna ziua,

Cand am scris taie chitante asta face, emite chitante catre locatari.
Nu am vazut nici o incompatibilitate atata timp cat prin sedinta de comitet s-a mandatat Presedintele sa faca plati, iar firma mea ca si administrator face restul contabilitatii si listele de plata, etc.
Multumesc.
Buna dimineata,

Sunt firma autorizata sa fac administrare de imobile si am un astfel de caz, in sensul ca Presedintele unei asociatii taie chitante dar pentru chitante este angajat cu contract de munca inregistrat la ITM la firma mea, iar ca presedinte este pe statul de plata al asociatiei. Este vreo problema?
Am intrebat pe toata lumea si toti au zis ca nu vad o problema, dar au aparut voci din asociatie ca presedinta taie chitante ilegal, ca e conflict de interese.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Buna ziua,

In nici un caz nu se va ajunge la executare, stiu ca si acolo sunt costuri suplimentare. Am sunat la firma de asigurari si mi s-a spus ca exista intelegere si ca se poate face un angajament de plata. De fapt asta era problema mea, o esalonare a platii.
Legat de plangere am discutat cu totii si am considerat ca era inutila, intrucat nu soferul a fost de vina si nu era omeneste corect sa il puna la cheltuieli. Marsavia a fost comisa de firma de asigurari, dar asta este. Multumesc pt mesaje.
Buna seara,

Am cautat pe forum speta mea dar nu am gasit ceva asemanator si imi permit sa intreb.
Acum 3 ani soacra mea a fost victima unui accident de autobuz, din vina ei, traversand strada pe unde nu trebuie. Da, ati citit bine, a dat un autobuz, dar saraca a ramas in viata. A fost internata in spital vreo 2 luni dar a iesit cu bine. Are de atunci probleme cu auzul si cu mirosul, dar in rest e ca "noua" ca sa fac si un pic haz de necaz.
Din acel accident totusi autobuzul s-a ales cu parbrizul fisurat intrucat e un model de BMC care are parbriz foarte mare si a lovit-o din franare in cap fara sa treaca peste ea.
S-a pomenit cam dupa 1 an ca e data in judecata de firma de asigurari pentru a recupera paguba legata de parbriz, intruca autobuzul beneficia de CASCO. Intr-un prim termen la judecatorie s-a dat castig de cauza soacrei mele, dar la recurs tribunalul a dispus rejudecarea si atunci s-a dispus (cu toate recursurile posibile) ca sa plateasca daunele (vreo 4200 lei) + cheltuieli de judecata (800 lei).
I-a venit notificare acum 3 zile cum ca trebuie sa se prezinte la firma sa discute plata sumelor.
In afara de faptul ca e inuman ca a fost data in judecata dupa ce era gata sa dea ortul popii (si nu mai aveau pe cine da in judecata) intrebarea mea este: trebuie sa plateasca toata suma o data sau exista o modalitate de plata ca la credite sau popriri sa ii opreasca 1/3 din venituri lunar?
Mentionez ca este pensionata pe caz de boala intrucat are si diabet si are valva mecanica la inima de cel putin 15 ani si alte venituri nu are. La categoria venituri intra si veniturile socrului sau doar ale ei?
Multumesc mult pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Legat de suprafata indiviza
Unul din vecinii care au suprafata indiviza a vorbit cu cineva la politie si a spus ceva de tulburare de posesie, care e caz penal si care prevede si o impacare. In acest caz - care e destul de clar - o sa facem o plangere comuna (toti cei care avem supraf. indiviza) si tb sa se sperie. Poate imi sugerati altceva? Multumesc mult.
Buna dimineata,

Scriu la o ora tarzie pt ca ma streseaza o problema si cred ca am gasit locul pt o sugestie. Stau intr-o casa care face parte dintr-un minicartier. Casele sunt dispuse de-a lungul unei alei de acces prevazuta cu o poarta cu telecomanda. Cei care sunt linga poarta sunt la strada si nu ar avea voie sa intre pe acea poarta. Asta e prevazut in PUZ si in toate actele depuse la primarie, inclusiv in actul notarial de dezmembrare al terenului. Poarta are si o portita de acces pietonal, pe baza de cartela. Eu - prin acte - am dreptul la o suprafata indiviza din acea alee de acces (din 740 mp cat are aleea eu am 65), iar cei care ar trebui sa intre pe la strada intra pe acea portita pietonala, pt ca nu am blocat-o sa se intre doar cu cartela. Cei care au suprafata indiviza (printre care si eu) au platit acea poarta cu destui bani, iar cei 2 reclama faptul ca ar avea si ei dreptul, desi din acte nu reiese asa. Cum fac sa ii oblig sa nu mai intre pe poarta? O plangere la politie? Direct judecata? Pentru ca au facut si ceva scandal - unul m-a injurat ca la usa cortului, am chemat politia si i-a dat avertisment - si daca ar fi fost oameni ca lumea poate ca i-am fi pus si pe ei la cheltuiala dar asa nu am cu cine. Multumesc mult.
Cred ca tot aici voi gasi raspuns la intrebarea mea. Am tot cautat dar nu m-a lamurit nimeni. Am citit si normele si am inteles ca nefiind o activitate dependenta nu voi plati contributii. Am un PFA din 2006, cu profil de activitate - servicii informatice. Va multumesc daca ma veti lamuri.