Scriu la o ora tarzie pt ca ma streseaza o problema si cred ca am gasit locul pt o sugestie. Stau intr-o casa care face parte dintr-un minicartier. Casele sunt dispuse de-a lungul unei alei de acces prevazuta cu o poarta cu telecomanda. Cei care sunt linga poarta sunt la strada si nu ar avea voie sa intre pe acea poarta. Asta e prevazut in PUZ si in toate actele depuse la primarie, inclusiv in actul notarial de dezmembrare al terenului. Poarta are si o portita de acces pietonal, pe baza de cartela. Eu - prin acte - am dreptul la o suprafata indiviza din acea alee de acces (din 740 mp cat are aleea eu am 65), iar cei care ar trebui sa intre pe la strada intra pe acea portita pietonala, pt ca nu am blocat-o sa se intre doar cu cartela. Cei care au suprafata indiviza (printre care si eu) au platit acea poarta cu destui bani, iar cei 2 reclama faptul ca ar avea si ei dreptul, desi din acte nu reiese asa. Cum fac sa ii oblig sa nu mai intre pe poarta? O plangere la politie? Direct judecata? Pentru ca au facut si ceva scandal - unul m-a injurat ca la usa cortului, am chemat politia si i-a dat avertisment - si daca ar fi fost oameni ca lumea poate ca i-am fi pus si pe ei la cheltuiala dar asa nu am cu cine. Multumesc mult.
Nu puteti rezolva problema decit prin actiune judecatoreasca prin care sa se constate ca nu au drptul sa foloseasca acea cale de acces inclusiv poarta, insa trebuie ca actiunea sa fie formulata de toti coindivizarii
In cazul in care sunteti sigur ca nu au drept de trecere nu trebuie decat sa incuiati poarta si sa nu le permiteti accesul. Este dreptul Dvs si nu aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca care sa il consfinteasca.
Unul din vecinii care au suprafata indiviza a vorbit cu cineva la politie si a spus ceva de tulburare de posesie, care e caz penal si care prevede si o impacare. In acest caz - care e destul de clar - o sa facem o plangere comuna (toti cei care avem supraf. indiviza) si tb sa se sperie. Poate imi sugerati altceva? Multumesc mult.