avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate cezaryna

Activitate cezaryna

Răspuns la discuția stampila definitiv si irevocabil
Multumesc frumos, tare as fi vrut sa nu fie asa...
Pentru apune stampila p o sentinta(de fapt este o indreptare de eroare materiala a unei sentinte din anul 2005), trebuie neaparat sa astept 30 de zile?
Mentionez ca mi-a fost comunicata pe 12 iulie 2014...
V a multumesc!
Buna ziua!Doar o parere va rog, despre urmatorul caz:in 2008 o societate comerciala cumpara printr-un contract de vanz.cump. un teren de la o primarie, fara sa fie autentificat acest document la notariat, doar in baza aprobarii cons. local.Intre timp, institutia primariei prin primar se razgandeste si nu se prezinta la notariat pentru a autentifica cvc., pe motiv ca nu doreste sa mai vanda acel teren.Societate comerciala da in judecat primaria si dupa lupte seculare,obtine in anul 2013 hotarare definitiva ca acel contract intocmit in 2008 este corect.Intrebare:pentru acel teren s.c. trebuia sa plateasca un pret, pe care in aceasta perioada nu l-a platit, dar a folosit acel teren, deci de cand cei de la primarie, trebuie sa-i calculeze dobanzi(prevazute in contract), din 2008 sau din 2013!?
Răspuns la discuția mostenire
1.Daca soacra d-voastra traieste, 1/2 din bunurile comune apartine ei, restul din masa succesorala revine ei si copiilor pe care acestia ii au.Pentru partea ce-i revine sotului d-voastra, mostenitorii sunt copii d-voastra.Aici depinde si de data decesului fiecaruia din cei implicati.
2.Daca soacra nu mai traiesti, atunci intreaga masa succesorala revine fratilor sotului si copiilor d-voastra.
Cel mai bine, consultati un notar.
Răspuns la discuția Plata redeventa
Multumesc, dar totusi durata (termenul) contractului incepe sa curga de la 01.04.2013...de ce prima rata este de 500 lei si de ce sa se mai calculeze majorari?!
Discuție Plata redeventa
Buna ziua!
Daca cineva are timp sa-si spuna propria parere in urmatoarea situatie:contract de concesiune incheiat cu o anumita primarie pentru un teren situat in extravilan la data de 01.04.2013.Durata contractului este de 5 ani incepand cu 01.04.2013.Plata redeventei se face anual in doua rate:50% pana la 31 martie, 50% pana la 30 septembrie si este in suma de 1000 lei /an.Intrebare:care este redeventa de plata pe anul 2013 si pana la ce data trebuie platita pentru anu se calcula majorarile stabilite prin contract?
Va multumesc.
Răspuns la discuția refuz confirmare debit
Hotararea a fost trimisa primariei printr-o adresa de catre O.S. pagubit prin care nise cere confirmarea debitului , incasarea si virarea in contul O.S.
Buna ziua!
Daca poate cineva sa ma lamureasca...multumesc anticipat.
Un salariat al unei regii autonome, creaza acesteia o paguba int-o anumita suma.Pentru a recupera paguma salariatul este dat in judecata, castiga regia, iar hotararea judecatoreasca este trimisa primariei unde are adresa salariatul,pentru ca aceasta din urma sa confirme debitul reprezentand paguba, sa-l
incaseze si sa-l vireze in contul regiei.Mentionez ca intre Regie si Primarie nu este incheiat nici un protocal un acest sens.
Intrebare:Se poate refuza confirmarea debitului respectiv?Daca da, care ar fi temeiul legal!?Inca odata va multumesc...
Răspuns la discuția prescriptie stabilire impozite
Multumesc inca o data, va doresc o seara buna!
Răspuns la discuția prescriptie stabilire impozite
Multumesc,insa scuzati-mi insistenta: nu a avut deschis rol fiscal, deci va trebui sa plateasca impozitul din anul 2000?(imi da batai de cap art.91 din C.P.F.).Daca avea rol fiscal ar trebui sa plateasca din acest an?