avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_mimi_ro

Activitate mihaela_mimi_ro

Răspuns la discuția PARTAJ
b15wop a scris:

in cazul in care sotii se inteleg cu privire la impartirea bunurilor, puteti face o tranzactie, iar instanta va lua act de acest lucru.
taxa de timbru - 3% la valoarea masei partajabile

Mai pe intelesul meu: 3% din procentul pe care il cere in plus fata de prcentajul obisnuit ( 50% de fiecare parte) , in cazul de fata 30%, sau 3% din totalul de 80% pe care il solicita partea?
Discuție PARTAJ
Parintii mei au divortat si urmeaza sa faca partajul. Bunurile din timpul casniciei sunt reprezentate de un imobil cu 2 camere( in care locuim) si mobila aferenta acestuia. Mama vrea sa obtina 70%-80% din bunuri, iar restul sa-i revina tatalui( care este de acord cu aceasta impartire). Mentinez ca nu sunte implicati minori, eu si sora mea suntem amndoua majore.
Intrebarea mea este: mama va plati o taxa de timbru mai mare decat in cazul unui partaj obisnuit( in care sotii obtin cate 50% din bunuri)??? Astept rasp
Răspuns la discuția DATI-MI O IDEE CU PRIVIRE LA :
Mult ptr raspuns
Mama si tata au divortat+partaj in aprilie 2009. In partaj este mentionat ca mama ramane cu apartamentul ( si mama si tata au fost proprietari) si bunurile(o alta parte plus din bunuri + o suma de bani i-a fost data tatalui insa nu s-a mentionat in tranzactia din timpul partajului). Tata imprumutase o suma de bani fara stirea mami si a garantat cu apartamentul intr-un inscris sub semnatura privata. Mama la mom respectiv era plecata in Italia, si asta a si fost motivul ptr care au divortat. Vreau sa va mai spun ca din 1997 cand tata a suferit un accident de munca, in urma caruia a ramas dor cu o pensie, mama devenind intretinator de familie s-a ocupat de intretinerea si administrarea casei, de achizitionarea de bunuri si de cresterea mea si a surorii mele.
Mentionez ca in martie 2009 tata a fost chemat in judecata ptr returnarea sumei imprumutatea, reclamantul solicitatnd si sechestru asiguratoir asupra imobilului. In iunie 2009 , mama a fost introdusa in dosar. Intr-un sfrasit s-a terminat judecata si tata a fost obligat la plata sumei, capatul de cerere privind sechestrul asigurator a fost respins iar in leg cu mama s-a considerat ca are calitate procesuala pasiva.
In prezent reclamantul a atacat sentinta de partaj prin care mama a ramas in proprietatea imobilului. Mama si-a delegat avocat. Insa tata nu-si permite momentan sa plateasca unul si are nevoie de o intampinare. Pe ce articole de lege ar trebui sa mearga in intocmirea intampinarii??? (avand in vedere ca are pensie asupra careia se poate pune oprire + facturi a achizitionarii de bunuri dupa partaj in val de 6000 lei - mentionez de asemenea ca reclamantul a sustinut in intampinare ca tata este insolvabil si ca ni-l poate executa silit - de fapt, legal reclamantul nu a deschis proces de executare silita. ASTEP RASP URGENT
Răspuns la discuția Ce se intampla mai departe?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se va face poprire pe salariu.
Dar daca contractul nu avea prevazut termenul scadentei cum s-a stabilit data la care trebuia restituit imprumutul?
Poate ca trebuia sa declare cale de atac...

era stabilit: ianuarie 2009, a facut si recurs , intr-un final a ramas sa restituie suma
Prietenul meu a imprumutat o suma de 5000 de euro de la cnv. Nu a inapoiat banii la termen iar respectivul l-a actionat in justietie. Procesul s-a incheiat si s-a hotarat ca prietenul meu trebuie sa-i dea suma respectiva de bani. Dar nu s-a spus nici in cat timp , sau cum anume.
Mentionez ca prietenul meu are un salariu de 600 Ron si nu detine vreo proprietate. Cum se stabileste modalitatea in care trebuiesc inapoiati banii? Respectivul care l-a dat in judecata trebuie sa deschida un nou proces? Si daca, sa zicem i se pune in vedere sa achite suma respectiva in 2 luni , iar prietenul meu nu poate , i se va pune o rata lunara?
Astept rasp voastra.
Răspuns la discuția Declaratie disparuta
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dar exista un dosar?
Daca nu exista declaratia nu exista nici dosarul...
Aveti un termen de 2 luni sa depuneti din nou plangere.De aceasta data sa cereti nr de inregistrare daca e cum ziceti...

Exista deja un dosar. Sa va explic : incidentul la care fac referire si despre care am mai vb aici pe forum - eu, mama mea, sora mea am fost agresate de un individ. Sora mea a primit doar o lovitura de bata, eu am reusit sa fug chiar inainte sa fiu lovita, iar mama a fost spitalizata in urama loviturilor primite. Noi suntem din provincie, iar spitalul de aici nu s-a putut ocupa de caz iar mama a fost trimisa in noaptea incidentului la Sp de Urg Floreasca din Buc.
In aceeasi seara domnii de la politie mi-au luat o declaratie cu privire la agresiune, in calitate de parte vatamata. Din cate am inteles , declaratia respectiva avea valoarea unei plangeri penale , intrucat s-a specificat ca doresc sa ma judec cu agresorul ptr lovire si alte violente. Cum am mai spus, declaratia n-a fost scrisa de mine, ci de unul din politisti, in prezenta colegului sau si a surorii mele, si a fost semnata la sfarsit de mine. Numar de inregistrare nu aveam cum sa primesc atunci pentru ca eu am dat declaratia la spital.
Dupa o saptamana in care eu am incercat sa iau legatura cu cei care mi-au luat declaratia, am aflat ca acestia au intrat in concediu, si cel care se ocupa de caz mi-a spus ca declaratia pe care o invoc nu exista in dosar : probabil s-a pierdut, sau o condfund eu cu procesul vb de constatare de la locul faptei ( va dati seama ca e imposibil de confundat), si in final mi-a mai zis ca pana la urma nu e asa importanta declaratia respectiva.
Eu am facut o reclamatie scris la politie in data de 18 august in care cer o explicati ptr faptul ca declaratia respectiva a disparut (ca doar nu are picioare sa plece singura) dar pana la momentul de fata nu am primit nici un raspuns.
Răspuns la discuția Declaratie disparuta
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu am auzit sa se piarda declaratia.
Am auzit ca se pot rataci.Se uita intr-un sertar,etc, dar se poate gasi ulterior daca nu este pierduta.
In ce calitate ati dat declaratia?
Erati parte vatamata sau nu?

avocat Claudiu Lascoschi

La momentul respectiv in calitate de parte vatamata. Eu am mai relatat evenimentul : o agresiune asupra mamei. Adica a fost lovita si sora mea iar eu am reusit sa fug inainte sa fiu lovita.
In seara unui incident mi s-a luat o declaratie. Aceasta nu a fost scrisa de mine, ci de un politist in prezenta unui alt politist si a surorii mele, si semnate la sfarsit de mine. Ulterior dosarul in care se afla declaratia respectiva a fost preluat de un alt politist si am aflat ca declaratia data de mine in seara incidentului lipseste din dosar. Probabil " s-a pierdut" a fost explicatia lor.
Va intreb pe dvs : e posibil asa ceva? Si ce este de facut in cazul de fata? Pot face o reclamatie respectivilor care mi-au luat declaratia si la care s-a aflat dosarul pana la un anumit moment? Si daca as fc o reclamatie trebuie facuta nominal? Si unde anume ar trebui depusa?
Răspuns la discuția CUM PRIMESC RASP LA RECLAMATIE?
ms frum