Mulțumesc pentru răspuns. Am primit o numire comună pentru două școli gimnaziale, dintre care una include 4 ore de predare în cadrul programului „A doua șansă”. Pe numire este trecută norma de 9 ore pentru cele două școli, însă eu trebuie să realizez și 16 ore de sprijin anual pentru programul „A doua șansă”.
Aceste ore suplimentare nu sunt plătite? Până la urmă, eu sunt remunerată pentru norma didactică, iar ceea ce depășește această normă (indiferent de specificul programului „A doua șansă”) reprezintă muncă suplimentară, care ar trebui să fie plătită.
Bună seara,
Orele de sprijin din cadrul programului „A doua șansă” sunt plătite suplimentar? Este vorba despre 4 ore de sprijin pe an pentru fiecare clasă. De la secretariat mi s-a explicat că am o oră pe săptămână și sunt 36 de săptămâni de școală, respectiv 40 de săptămâni prevăzute pentru programul ADS. Cu toate acestea, cele 4 ore suplimentare ar fi efectuate în timpul concediului de odihnă, dacă nu sunt programate ca ore de sprijin în timpul anului școlar. Unde mă pot lămuri în legătură cu această situație?
Mulțumesc!
Multumesc pt raspunsuri. Totusi, am nevoie de o cale de acces, Este dreptul meu. Momentan intru acolo prin bunavointa altui vecin. As spune ca imi sunt incalcate drepturile si ca judecatoarea e cumparata, caci partea adversa are sustinere politica. Terenul are valoare mare as ca evident nu pot renunta. Ar trebui sa redeschid procedul ? Momentan caut un alt avocat. Imi puteti recomanda pe cineva in Ploiesti sau Bucuresti ?
Cu toate astea, am un teren si nu am cale de acces. Raportul de expertiza arata ca este loc infundat. In mod evident, situatia este putreda. Se poate incerca o cale de atac extraordinara ? Cedo ar fi urmatorul pas ?
Imi cer scuze ca va abordez, dar as dori sa ma ajutati cu o informatie juridica.
Este vorba de o actiune in instanta pt. servitute trecere. Raportul de expertiza arata ca este loc infundat, servitutea cea mai putin impovaratoare, calea cea mai scurta la drumul public.Instata de fond ne-a acceptat actiunea. La apel 2 judecatoare au schimbat in tot Sentinta civila de la fond, spunanad ca nu este loc infundat.Am solicitat revizuirea apelului (ieri a fost) si am vazut acum ca au emis o hotarare in care ne respinge actiunea de revizuire ca nefondata. Zic ca este DEFINITIVA dar nu si irevocabila.Va rog sa-mi spuneti daca mai este o alta cale de atac, nu stiu contestatie in anulare, speciala..?. Este o mare nedreptate facuta de instantele de judecata, singura proba era Expertiza topo, pe care au refuzat sa o ia in calcul. In speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc din suflet.
Am un proces in desfasurare pentru un teren care nu are cale de acces(a fost cumparat in urma cu doua decenii, era alta lege). Pentru a obtine dreptul de servitute sunt in proces cu vecina, iar expertul ne-a cpmunicat ca ar trebui sa platim o chirie de 450 ron/an. Eu as dori sa o despagubesc, nu sa platesc chirie. Expertul spune ca nu se poate. Este adevarat ? Sa cer opinia unui evaluator ? Are dreptul sa stabileasca expertul valoarea chiriei ? Multumesc.
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie : sunt prof documentarist(suplinitor necalificat) si imi doresc, ma straduiesc sa imi fac treaba ca la carte(asa cum scrie in lege). Din pacate, am post intr-o scoala care nu respecta obligatia de catedra(asta insemnand ca nu am orele mele) si unde imi este f greu sa imi fac datoria(directorul mi-a spus "sa nu mai transpir"). Titulara care este in CCC tine locul profesorilor care lipsesc(fara a fi remunerata) si trage la xerox pt ceilalti profesori, situatie umilitoare pe care am acceptat-o timp de un semestru, timp in care am insistat sa fac cat mai multe activitati si am si reusit.
Acum as vrea sa am la mana o hartie pentru siguranta mea(pt a nu mi se acorda un calificativ prost), hartie prin care sa exprim dorinta si disponibilitatea de a colabora cu toti profesorii(la inceputul anului am lasat si in cancelarie planificarea mea. Puteti sa ma indrumati ?
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul este obligat sa plateasca orele suplimentare si zilele de sambata lucrate, dar care nu sunt mentionate in contract sau trebuie sa depun o cerere in acest sens.
Eu efectuez lunar numarul de ore stabilit prin contractul de munca. De exemplu, daca luna are 20 de zile lucratoare, eu lucrez 160 de ore. Dar programul meu include ture de 10 ore, desi eu am semnat un contract pentru 8 ore/zi. Prin urmare, pentru 4 zile cu ture de 10 ore eu trebuie sa completez 4 cereri de invoire de 2 ore, ore pe care le grupez intr-o zi cand vin si stau 8 ore la serviciu. Este legal sa fiu pusa in aceasta situatie ? Pot sa aduc in discutie ca acesta este un abuz din partea angajatorului ?