avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate crina_cta

Activitate crina_cta

avem urmatoarea situatie. Dintr-o scara de bloc cu 19 apartamente, 18 sunt bransate la gaz, avand centrala proprie, si un singur apartament a mai ramas bransat la sistemul centralizat Radet. exista vreo posibiliate legala sa il putem obliga si pe acest proprietar sa se debranseze, in conditiile in care acesta refuza? toata instalatia de termoficare a blocului functioneaza in prezent doar pentru a asigura caldura unui singur apartament. va multumesc.
Răspuns la discuția diferente pret apa rece
banuiesc ca problema provine de la faptul ca asociatia imparte valoarea facturii de apa la suma consumului de apa predat de catre proprietari (care, de obicei, nu coincide cu cel evidentiat de apometrul general al blocului, pe care furnizorul de utilitati il ia in calcul) si de aici rezulta preturi diferite.
ce este de facut: adresa catre asociatia de proprietari sa pastreze pretul emis de catre furnizor, iar diferentele de apa sa fie evidentiate distinct pe lista de plata.
de exemplu: consumul afisat de catre apometrul general al blocului este de x mc, consum in functie de care furnizorul de apa emite factura catre asociatie.
suma consumurilor predate de catre proprietari este y. in cazul in care acestea doua nu coincid (de obicei, x este mai mare ca y), se va pastra pretul de furnizor, iar diferenta de consum in metri cubi intre x si y va fi repartizata proprietarilor, in functie de anumite criterii- alese de catre comitetul executiv. de ex: in functie de nr de persoane din apartament, in mod egal pe apartament, in functie de consum, etc. )
Răspuns la discuția Diferente apa calda/apa rece
diferenta de apa rece si calda reprezinta diferenta dintre consumul inregistrat de apometrul general al blocului si suma consumurilor individuale predate de catre proprietari. diferenta apare, datorita clasei diferite ale apometrelor (cel al furnizorilor avand clasa cea mai fina, inregistrand orice picatura, pe cand cele din apartamente sunt de clasa inferioara). aceste diferente se repartizeaza proprietarilor in functie de modalitatea aprobata de catre comitetul executiv, de ex: egal pe ap, pe nr de persoane, in functie de consum , etc.
multumesc mult pentru raspuns.
ma confrunt cu urmatoarea situatie.
la blocul pe care l-am preluat de curand in administrare, hidroizolatia pe bloc s-a realizat partial, in mai multe etape, pe fiecare tronson de apartamente, plata realizandu-se tot pe tronsoane. a mai ramas un tronson de apartamente de hidroizolat. o proprietara de pe acest tronson solicita ca cval hidroizolatiei aferente tronsonului respectiv sa fie repartizata tuturor proprietarilor deoarece este parte comuna. tinand cont de practica uzata in acest bloc de a se repartiza hidroizolatia pe tronsoane, in momentul in care fiecare tronson a fost hidroizolat, exista posibilitatea legala ca si la acest tronson sa se mentina regula? sigur vom ajunge in instanta.
este legal ca administratia financiara sa calculeze dobanzi pentru niste penalizari neachitate? mentionez ca debitul este format doar din penalizari aplicate anterior de catre adm financiara, fara a cuprinde nici un debit principal.
v-am intrebat pentru ca de la oficiul de cadastru ni s-a comunicat ca daca banca are instituita ipoteca inaintea privilegiului imobiliar al asociatiei banca are intatietate in recuperarea datoriilor. atunci ce fel de privilegiu imobiliar de prim rang mai e ? parca nu prea as avea incredere in spusele celor de la oficiul de cadastru.
chiar daca banca a avut instituita ipoteca pe apartament?
am sperat sa nu se intample asa cum ati descris dvs, dar se pare ca asa va fi. executorul judecatoresc ne-a instiintat senin ca ne primeste cererea de pretentii, dar nu avem nici o sansa sa ne recuperam banii. totusi, legea 230/ 2007 spune ca asociatia are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor proprietati... asta ce inseamna?
multumesc!