avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate omidee

Activitate omidee

Răspuns la discuția Partaj mostenire
Aveti dreptate, atunci pot sa ma mut in dreptul meu de casa? Credeam ca am gastig de cauza tinand cont de faptul ca eu am ales 310mp teren arabil peste ceea ce mi se cuvine conform certificatului de mostenitor si lor le-am lasat partea mea de casa ( pentru ca nu aveau unde). In continuare nu-mi doresc casa ( si nu este o simpla casuta este ditamai vila cu parter si etaj fiecare nivel de 100 mp), vreau doar teren in schimbul casei, la care ei "renunta" acum dupa 20 de ani de folosinta cu atata usurinta. ( au o alta situatie materiala acum si vor altceva).Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
In 1992 am dezbatut succesiunea dupa tata, noi 3 copii si mama; masa succesorala a fost compusa dintr-un teren 1550 mp, impartit in cote egale 1/4 fiecare ( terenul a fost mostenirea tatei), iar la casa partea tatei impartita pe cote egale intre noi 3 copii si mama. Dupa dezbatere am impartit verbal si de comun acord si netinand cont de cotele din certificatul de mostenitor, astfel: pamantul eu jumatate din teren, sora si fratele meu cealalta jumatate, iar casa fiind cu etaj, etajul a revenit fratelui meu, sora mea locuind cu mama in cealalta jumatate. Acum dupa 20 de ani fratele meu hotaraste sa-si construiasca casa lui si revendica impartirea pe cotele prevazute de certificatul de mostenitor, urmand sa ceara partajarea notariala, avand sustinerea mamei si a surorii mele. Intrebarea mea este, instanta tine cont de acea imparteala verbala?
Buna ziua, am un teren inconjurat si inundat de apele pescariei ( pescaria fiind o persoana juridica) in ce temei legal pot sa-i oblig sa iasa de pe terenul meu inundat de apa lor.Ei dau bilete iar eu strang mizeria pescarilor.Nemaipunand la socoteala ca mi-au transformat terenul in loc de gratare si parcare.( gardul a fost distrus)
Răspuns la discuția mostenitori legali
Art. 317: Independenţa patrimonială a soţilor
(1)Dacă prin lege nu se prevede altfel, fiecare soţ poate să încheie "orice acte juridice cu celălalt soţ "sau cu terţe persoane.
Cum s-ar traduce in limbajul nostru neprofesionist acest articol de lege?Multumesc
Multumesc frumos
Cred ca m-ati inteles gresit, in timpul "vietii"va intrebam daca pot face act de vanzare, adica eu ii vand partea mea sotului (in viata) iar el imi vine partea lui, tocmai pt. a evita ca dupa moartea unuia dintre noi , doar pt. ca am avut ghinionul sa nu mai pot face copii, sa impartim cu cei care nu au contribuit cu nimic dar isi fac planuri de mostenire.
Buna ziua, conform noului cod civil sa inteleg ca exista posibilitatea incheierii unui act de vanzare-cumparare intre soti? Nu avem copii si vrem sa evitam ca dupa moartea unuia dintre noi sotul supravietuitor sa imparta cu rudele mele sau ale lui .Multumesc.
Multumesc frumos pentru informatii, poate nu va vine sa credeti dar acel teren il vom imparti in 4, toti locuim in aceeasi curte,doar imobilul va fi impartit celor 2 frati si mamei, eu mi-am facut pe bucatica care mi se cuvine o casa.
Suntem 4 mostenitori , mama si trei copii, ai unui teren de 1550 mp ( care conf.certificatului de mostenitor se imparte in mod egal celor patru ) si a unui imobil mama detine jumatate plus partea ce i se cuvine din cealalta jumatate pe care o imparte cu noi. Intrebarea mea este daca tranzactia este solutia cea mai ieftina de iesire din indiviziune, in conditiile in care noi verbal am stabilit ce detine fiecare. Mentionez ca nu avem cadastru si intabulare nici pt. teren nici pt. casa.Va trebuii sa facem mai intai sa intabulam dupa care sa ne adresam instantei? Multumesc frumos pt.ajutor
Buna ziua, imi puteti "traduce" noile modificari aduse legii cadastrului? Sa inteleg ca pot solicita cadastrul si intabularea casei mele fara nici un cost? Mentionez ca actul de proprietate al casei mele este autorizatia de constructie emisa in 1996 si certificatul de urbanism.Multumesc frumos