Certificate fiscale am nevoie de la toti cei care au scos numere rosii, in speta primul proprietar din cluj si al doilea din bucuresti, corect?
Am eu calitatea necesara sa il chem in instanta pe primul proprietar pentru a-l obliga sa imi elibereze certificat fiscal avand in vedere ca nu cu el am incheiat contractul de v-c ci cu al doilea proprietar, cel din Bucuresti?
Multumesc pentru raspuns. La obligatia de a face ma gamdeam si eu. Doar o singura temere am: nu exiata posibilitatea ca instanta sa declare nul contractul de v-c si eu sa pierd dreptul de proprietate asupra autoturismului? Si astfel sa ma aleg cu o paguba de 7000 eur (pretul platit pentru autoturism)?
Scenariul este urmatorul: autoturism adus din afara tarii, scoase doua randuri de numere rosii de catre primul proprietar in jud. Cluj. Apoi autoturismul se vinde in Bucuresti unde se scoate al treilea rand de numere rosii dupa care autoturismul este in final vandut in Arad cu contract de v-c, autentificare RAR si C.I.V. dar fara certificatele fiscale. Ultimul cumparator doreste sa inmatriculeze definitiv autoturismul in Romania dar se loveste de refuzul eliberarii certificatelor fiscale de catre cei doi proprietari anterior. Care este solutia inmatricularii definitive in Romania?
Si inca o intrebare, ce se intampla daca achit momentan doar jumatate din minimul amenzii si nu achit acea despagubrie de 28 de euro?
Buna ziua!
S-a intocmit un proces verbal prin care proprietarul unui autoturism este sanctionat cu amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei in conditiile in care cel care a condus autoturismul respectiv este o alta persoana, nu propriearul adica persoana sanctionata. Asadar, proprietarul a fost sanctionat pentru o fapta pe care nu a comis-o. De asemenea, pe procesul-verbal de constatare nu exista semnatura olografa a agentului constatator, asa cum este cerut de lege, existand o semnatura electronica (motiv de nulitate absoluta). Acestea sunt doua dintre motivele pe care doresc sa le invoc in plangerea contraventionala.
Nelamurirea pe care o am este urmatoarea: cum voi putea beneficia de achitarea jumatatii din nimimul amenzii in cazul in care plangerea va fi respinsa?
Este vorba de acea amenda pentru netranscrierea in termen de 30 de zile? Stiti intre ce limite se incadreaza amenda? In nici un caz, nu are implicatii in materie penala?
Ce se intampla in situatia in care intocmesc un contract de vanzare-cumparare pentru un autovehicul, acesta este radiat de la finante dar ulterior cumparatorul nu mai inmatriculeaza autovehiculul pe el? Deci autovehiculul ramane in scris in circulatie la Serviciul Inmatriculari dar este sters din evidentele de la primarie (serviciul impozite si taxe) si nu este luat in evidenta la primaria cumparatorului. Iar autovehiculul respectiv este folosit in continuare de catre vanzator.
Da, interesant... Nu pot sa-mi dau seama insa de consecinte juridice concrete... Poate cineva mai avizat sa ne lamureasca?
Colaborarea cu organele de ancheta precum si manifestarea unei atitudini sincere pe durata procesului penal duc la o pedeapsa mai usoara.