avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinietei

Buna ziua!

S-a intocmit un proces verbal prin care proprietarul unui autoturism este sanctionat cu amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei in conditiile in care cel care a condus autoturismul respectiv este o alta persoana, nu propriearul adica persoana sanctionata. Asadar, proprietarul a fost sanctionat pentru o fapta pe care nu a comis-o. De asemenea, pe procesul-verbal de constatare nu exista semnatura olografa a agentului constatator, asa cum este cerut de lege, existand o semnatura electronica (motiv de nulitate absoluta). Acestea sunt doua dintre motivele pe care doresc sa le invoc in plangerea contraventionala.
Nelamurirea pe care o am este urmatoarea: cum voi putea beneficia de achitarea jumatatii din nimimul amenzii in cazul in care plangerea va fi respinsa?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
robert900, utilizator
Si inca o intrebare, ce se intampla daca achit momentan doar jumatate din minimul amenzii si nu achit acea despagubrie de 28 de euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Cristina_61 Cristina_61 Am primit azi 22.04.2015 o notificare si un proces verbal pentru plata unei amenzi si a contravalorii rovinietei pentru contraventie din data de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)
Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)