Buna ziua!Sotul meu a primit de la fratele sau un apartament prin contract de donatie,in anul 1997.Acum ,intrebarea este daca poate face o alta donatie pe acest apartament(este vorba de un nepot,cel care ar primi apartamentul) sau trebuie facut contract de vanzare-cumparare intre ei?As mai dori sa stiu in ce conditii ar putea fi anulat acest contract de donatie,pe cale amiabila bineinteles...va multumesc anticipat
Buna ziua!As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a transfera alocatia copiilor in Luxembourg.Acolo lucreaza sotul ,are contract de munca pe perioada nedeterminata,are rezidenta,doar ca nu stiu incotrosa o apuc pentru a transfera alocatiile copiilor acolo.Am inteles ca,pe perioada cat mai ramanem in tara ,vom lua alocatia si din Romania,iar diferenta o vom lua din Luxembourg,dar am fost la Alocatii,iar doamna de acolo nu m-a lamurit deloc.Mi-a mentionat ceva de o declaratie E401 SI E 411,ca trebuie completata de catre sot si dusa la stampilat la Serviciul de prestatii familiale din Luxembourg,dar acele formulare sunt in lb.romana,si nu cred ca vor fi stampilate netraduse in lb.franceza(poate se pot descarca de pe vreun site si in lb,franceza).Astept un sfat de la cineva care stie sau s-a mai confruntat cu aceasta problema.Va multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua!Am o intrebare:sotul meu si-a incetat activitatea la firma la care a lucrat(din 1 dec.1998 pana in 1 dec.2009) conform articolului 55(b)din codul muncii.As dori sa stiu daca isi poate depune actele pentru somaj.Mai vreau sa mentionez ca anul acesta in iulie a terminat si facultatea de inginerie si nu si-a gasit post.ar putea beneficia din acest motiv de somaj?
Am inteles ca se poate prelungi,doar cu conditia ca acea perioada sa fie neplatita.
Buna ziua!As avea o intrebare:imediat dupa maternitate,as avea dreptul la somaj,avand in vedere ca postul meu la serviciu s-a desfintat si s-au facut reduceri mari de personal la firma unde am lucrat?
Buna ziua!Am un baietel de 2 ani si 6 luni,sunt in prelungirea concediului de maternitate(pe motiv de boala),iar in luna noiembrie trebuie sa revin la serviciu.As dori sa imi spuneti pe ce perioada,dupa reluarea contractului de munca,are obligativitatea angajatorul sa imi mai prelungeasca contractul de munca?La firma la care lucrez s-au facut restructurari,diminuandu-se mult numarul de angajati.Stiu ca si eu am obligatia de a ma intoarce la acest loc de munca si as dori sa intreb,daca doresc sa imi dau demisia,trebuie neaparat sa mai stau cateva zile(saptamani) in preaviz(mentionez ca nu ocup functie de conducere)?In speranta ca imi veti raspunde,va multumesc.