avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inceperea serviciului dupa concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inceperea serviciului dupa concediul de maternitate

Buna ziua!Am un baietel de 2 ani si 6 luni,sunt in prelungirea concediului de maternitate(pe motiv de boala),iar in luna noiembrie trebuie sa revin la serviciu.As dori sa imi spuneti pe ce perioada,dupa reluarea contractului de munca,are obligativitatea angajatorul sa imi mai prelungeasca contractul de munca?La firma la care lucrez s-au facut restructurari,diminuandu-se mult numarul de angajati.Stiu ca si eu am obligatia de a ma intoarce la acest loc de munca si as dori sa intreb,daca doresc sa imi dau demisia,trebuie neaparat sa mai stau cateva zile(saptamani) in preaviz(mentionez ca nu ocup functie de conducere)?In speranta ca imi veti raspunde,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 14:04, 17 August 2010
Preavizul este de 15 zile. Angajatorul nu va poate concedia pentru motive care tin de persoana angajatului vreme de 6 luni. Dar va poate concedia pentru alte motive(reduceri, reorganizare etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata daca abia m-am intors din crestere copil? lela_stc lela_stc Buna ziua, Numele meu este Simona, am nascut un baietel in februarie 2008, luna aceasta (ianuarie 2009) m-am intors la munca,......colegei care mi-a tinut ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in cazul demisiei robertariana robertariana Buna ziua, Ma numesc Roberta si am fost relocata cu serviciul incepand cu data de 25 nov 2013,intr-o alta localitate. Problema este ca nu pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea dupa concediu de maternitate ( 2 ani) bab.laura bab.laura Buna Ziua, am cateva intrebari referitoare la modalitatea/procedura legata de reincadrarea persoanei care termina concediu de maternitate de doi ani: -in ... (vezi toată discuția)