avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartamentul primit prin donatie poate fi vandut cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartamentul primit prin donatie poate fi vandut cu contract de vanzare-cumparare?

Buna ziua!Sotul meu a primit de la fratele sau un apartament prin contract de donatie,in anul 1997.Acum ,intrebarea este daca poate face o alta donatie pe acest apartament(este vorba de un nepot,cel care ar primi apartamentul) sau trebuie facut contract de vanzare-cumparare intre ei?As mai dori sa stiu in ce conditii ar putea fi anulat acest contract de donatie,pe cale amiabila bineinteles...va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:15, 20 Ianuarie 2013
Se poate face si donatie si vanzare cumparare.
Ambele acte juridice nu se mai pot ulterior schimba in sensul intoarcerii proprietatii la vechiul proprietar decat prin act juridic translativ de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa anulez un act de donatie simioncosmindragos simioncosmindragos buna ziua,acum un an am primit prin donatie un apartament si acum am probleme la vanzarea cu prima casa. Se poate sa anulez actul de donatie daca eu si nepotul ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau contract de vanzare -cumparare? AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, numele meu este Alina Marin Florea si as dorii sa imi spuneti ce este mai sigur sa obtez intre un act de donatie si un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)