avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate andreeacatgirl

Activitate andreeacatgirl

Buna. Care este cea mai buna forma de colaborare ( dpdv al taxelor datorate statului ) cu o invatatoare pentru un program after school part time? Din cate am citit varianta cu PFA nu se prea incadreaza deoarece activitatea desfasurata este dependenta. Ramane doar CIM? Precizez ca forma mea de organizare e SRL.
Multumesc!
Care sunt contibutiile ce trebuiesc platite statului in cazul in care esti angajat cu CIM sau colaborezi cu societatea sub forma de organizare PFA? Spre exemplu, pentru un salariu net de 900 de lei, cat plateste angajatul cu CIM si cat cel cu PFA? De asemenea, cat plateste angajatorul? Multumesc.
La registrul comertului s-a depus doar decizia asociatului unic in care se precizeaza cesionarea partilor sociale. Termenul de 30 de zile de la publicarea in MO se implineste in cateva zile. Se mai poate face operatiunea sugerata de dv acum, ianinte de a opara la ORC schimbarile in actul constitutiv?

S-a realizat cesiunea partilor sociale catre noul asociat unic. Societatea are fata de vechiul asociat o datorie in suma de X lei ( creditare realizata prin contract de imprumut fara dobanda ). Care este cea mai buna modalitate de a ceda aceasta creanta noului asociat unic?

S-a realizat cesiunea partilor sociale catre noul asociat unic. Societatea are fata de vechiul asociat o datorie in suma de X lei ( creditare realizata prin contract de imprumut fara dobanda ). Care este cea mai buna modalitate de a ceda aceasta creanta noului asociat unic?
In cazul schimbarii asociatului unic si administratorului unei societati ( prin cesiune parti sociale ) ma intereseaza cine completeaza actele la Registrul Comertului, necesare pentru operarea acestor modificari? ( cererea de inregistrare, cererea de depunere/mentionare acte, etc.)
Buna. As fi recunoscatoare pentru un model de decizie a asociatului unic al unui SRL, pentru cesiunea totala a partilor sociale catre o terta persoana din afara societatii. Mentionez ca asociatul unic e reprezentat de administrator, prin procura speciala.
Multumesc
In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai buna optiune pentru mine, ca si cesionar, pentru stingerea creantei? M-am gandit la urmatoarea optiune: la ORC se incheie un contract de cesiune parti sociale la valoarea nominala. In paralel, se face catre mine, o cesiune de creanta a contractului de creditare (al asociatului unic catre societate) unde se stipuleaza o clauza ce conditioneaza cesiunea de creanta de cesionarea partilor sociale la ORC. In momentul cesionarii partilor sociale la ORC semnam si cesiunea de creanta si predau banii care reprezinta suma cu care a creditat societatea plus diferenta la care ne-am inteles. Cred ca trebuie mentionat in contractul de cesiune parti sociale ca fostul asociat renunta in favoarea noului asociat la sumele cu care a creditat societatea E ok asa? Sau e mai bine sa fac o creditare pe baza de contract a firmei, astfel incat sa fie posibila restituirea creditarii vechiului asociat?
In cazul in care valoarea e mai mare, noul asociat are obligatia de a achita catre stat impozitul in cuantum de 16% din diferenta dintre valoarea nominala si valoarea tranzactionata? Care este baza legala a acestei prevederi?Se poate evita plata acestui impozit?
Buna ziua. Cesionarea partilor sociale e obligatoriu sa se realizeze la valoarea nominala a acestora, sau se poate realiza la o valoare mai mare decat cea nominala?