avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune creanta parti sociale - se realizeaza ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune creanta parti sociale - se realizeaza obligatoriu la valoarea nominala?

Buna ziua. Cesionarea partilor sociale e obligatoriu sa se realizeze la valoarea nominala a acestora, sau se poate realiza la o valoare mai mare decat cea nominala?
Cel mai recent răspuns: andreeacatgirl , utilizator 21:38, 6 Noiembrie 2013
Se poate realiza la pretul stabilit de parti, care bineinteles poate fi mai mare decat valoarea nominala.
In cazul in care valoarea e mai mare, noul asociat are obligatia de a achita catre stat impozitul in cuantum de 16% din diferenta dintre valoarea nominala si valoarea tranzactionata? Care este baza legala a acestei prevederi?Se poate evita plata acestui impozit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale catre srl georgealex georgealex Buna ziua. Am o societate care \"achizitioneaza\" o parte din cartile sociale ale altei societati. Imi puteti spune care ar fii inregistrarile contabile la ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma pascunicoleta pascunicoleta Buna ziua. Am o firma care are un proiect european aprobat si vand aceasta firma cu active si acest fond european .Vreau sa va intreb ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)