avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate ised8u

Activitate ised8u

Răspuns la discuția Spitale... medici... România
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Metastaza ososasa de la ce?
Si unde? pe coasta sau pe coloana.. ambele se vad greu si doar la RMN...
Este trist ce vi se intampla, si imi pare rau, dar in acelasi timp rar si greu de diagnosticat... Ati avut ghinion.. oricat de cinic vi se pare... Cu ce va putem ajuata si care este intrebarea?
Da!
Semnati un formular de refuz... desi va recomand sa nu o faceti
Daca sunteti apartinator nu pacientul trebuie sa stiti ca exista o cale legala prin care medicii care ingrijesc pacientul vi se pot opune desi majoritatea nu o cunosc, iar cei care o cunosc "nu au sange" sa o aplice... eu personal as face-o si am facut-o cu cateva ocazii...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va spun parerea mea din experiența personală cu doua spete asemănătoare, una cu tamponare la ieșire din parcare și una legata de culpa comuna declarată de asigurator după amiabil în care celălalt și-a recunoscut vina. Am invatat următoarele:
Cel mai ușor se rezolvă dacă apelați la un mediator. E mai ieftin și durează mult, mult mai puțin . Eu așa am procedat după ce ASF nu mi-a rezolvat problema, mașină fiind înmatriculată pe persoană juridică. Am reușit să îmi recuperez suma întreaga ( era mult mai mare că a dumneavoastră, altfel nu mă bagam)
..Dar.... Exista un mare dar...:
Situația descrisă chiar se încadrează ca și culpa comuna (părere personală) pentru că fiul dumneavoastră părăsea locul de parcare și conform codului rutier, avea obligația să se asigure și să facă totul sa evite un accident.... Eu am făcut același lucru ca el și am insistat să demonstrez că nu puteam face nimic sa evit accidentul și
că celălalt era singurul responsabil și era să rămân fără permis.... Culpa comuna prin amiabil e cel mai bun lucru pe care îl puteți obține... e frustrant și mi-a fost greu sa accept dar scrie in codul rutier foarte clar...
Dacă mă înșel și obțineți plata integrala a reparațiilor va rog sa ne spuneți prin o postare aici. E posibil sa vă necăjiți degeaba. Dar din nou.... Vorbesc din perspectiva clientului patit, nu a profesionistului.
Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vorbim de pacient cronic care era capabil sa exprime acel consimțământ sigur nu acoperă polița.
Dacă vorbim de urgență amenințătoare de viață la pacient inconștient aceasta este o situație de excludere de la obligativitatea semnării dar ar trebui sa aveți menționat acest lucru în foaia de observație și întărit de semnătură și parafa încă a unui coleg.
Stimate Domn,



In primul rand trebuie lamurit prin ce ati trecut pentru ca se pare ca nu ati inteles:

Ceea ce vi s-a intamplat a fost ca ati fost inrolat intr-un studiu clinic, si de cele mai multe ori, aceasta inrolare poate fi pe buna dreptate considerata o favoare. Studiile clinice permit administrarea pacientilor de medicamente noi, revolutionare uneori, dar care nu sunt inca pe piata. Inainte de a fi folosite pe pacienti ele au fost testate mult. Scopul studiului este de a compara eficacitatea medicamentului nou contra eficacitatea medicamentului actual folosit ca standard pentru boala respectiva. (asa numitul placebo, pe care in mod eronat il intelegem noi ca fiind cu totul altceva)
Problema este ca pentru a se putea obtine o statistica de calitate nici pacientul, nici medicul nu trebuie sa stie ce medicament primeste pacientul. Se numeste studiu dublu orb. De aceea nu va spuneau denumirea. Eventual puteau sa va spuna ca primiti ori medicamentul X ori Y dar nici noi nu stim ce.

In al doilea rand trebuie sa stie toti cei care citesc ce ati scris ca boala Dumneavoastra nu se trateaza eficient cu nimic in momentul de fata nicaieri in lume
iar daca ati fost inclus intr-un studiu clinic poate inseamna ca cineva, undeva, este foarte aproape sa descopere un tratament, sau a facut-o deja, dar medicamentul nou nu e pe piata pentru ca trebuie indeplinita aceasta formalitate a studiului clinic.

Putem ghici doua lucruri:
1 ori medicamentul nou nu functioneaza mai bine decat standardul, caz in care nu ati suferit un prejudiciu, pentru ca nici "placebo" nu e cu nimic mai bun,
ori
2 ati fost in lotul "martor" care a primit "placebo" ceea ce iar inseamna ca nu ati suferit un prejudiciu, pentru ca asta este standardul de tratament la ora actuala.

Tot ce se poate face pentru Dumneavoastra este sa se oprasca progresia bolii, adica sa nu fiti mai rau decat atunci, dar asta depinde in primul rand de ce a cauzat-o (de exemplu daca a fost cauzata de consumul excesiv de alcool sau alte toxice, intreruperea consumului este esentiala)

Intr-adevar din un punct de vedere se poate spune ca"ati fost folosit drept cobai" pentru ca asta este realitatea: ati fost inclus intr-un studiu, dar asta nu inseamna ca "si-au batut joc de sanatatea Dumneavoastra si trebuie sa raspunda" Eu cred ca oamneii aia au incercat sa va ajute si sa va dea cel mai nou tratament, care nici macar nu era inca pe piata....

Daca nu ati semnat nimic atunci este o problema serioasa, si sunt convins ca veti castiga orice actiune legala veti incepe. Faptul ca ati semnat dar nu stiati ce nu stiu daca "tine" ca nu cred ca v-a fortat cineva sa semnati.

Personal ma indoiesc ca v-au inrolat in studiu fara semnatura Dumneavoastra. Firma pe care ati amintit-o este unul dintre liderii mondiali in studii, nu doar pe animale, si nu se incurca cu doctorii care nu respecta standardele, iar semnarea consimtamantului de catre pacient este un standard minimal.

Sper ca v-am raspuns nelamuririlor Dumneavoastra si ca veti lua deciziile care sa va ofere ceea ce va doriti!

O seara buna!
Răspuns la discuția Nebun periculos
tgeorgescu a scris:

Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod fortat?

Ce instanta poate fi sesizata cu asta si de catre cine?


Eu cred sincer ca cei care se trateaza la el ar trebui internati la psihiatrie in mod fortat!!!

Pe el il poate eventual actiona in instanta un pacient sau un apartinator al unuia dintre pacienti cu acuzatia ca prin tratamentele aplicate a intarziat instituirea unui tratament corect ducand astfel la aparitia de complicatii sau deces prematur al respectivului pacient!!!
Trebuie verificat daca actioneaza in limitele competentei unei specialitati medicale. Daca are drept de libera practica poate fi sesizat Colegiul Medicilor care i l-a oferit !!!

Succes!
Multumesc mult de raspunsuri. Voi incerca sa discut cu vecinii. Sper sa fie oameni ok si sa nu fie nevoie sa citam din lege.
Buna seara.
De curand m-am mutat intr-o casa, dintr-o zona rurala, suburbie a unui oras mare. Un vecin de al meu(casa lui e la vreo 100 de m) are 2 caini rasa Doberman care nu sunt restrictionati in niciun fel. Eu am 2 copii mici si mi-e frica sa nu fie atacati. Am gasit cainii chiar si la mine in curte(nici eu si nici vecinul nu avem gard).

As dori sa stiu:
1. Exista lege care spune clar ca nu are voie sa intre cainele pe proprietatea mea?(eu am gasit doar ca nu are voie in locurile publice si spatii comune(OUG55/2002))
2. Exista lege care sa-l oblige sa restrictioneze cainii pe proprietatea proprie?

Doresc sa port o discutie amicala si sa previn un potential conflict, dar vreau sa stiu care sunt drepturile mele si obligatiile lui. Mersi
Se poate numi "scop comercial" si "profit personal" faptul ca unii considera asta "arta" si omul isi face "rating"?
Buna ziua!
Va rog sa va exprimati opinia despre urmatoarele:
O persoana umbla cu un aparat foto prin oras, face poze cu toate persoanele care i se par interesante, de varste si sexe diferite, si le posteaza pe pagina personala de facebook sau pe blog, unde alti oameni le comenteza. Multe dintre "victimele" fotografului se vede clar ca nu stiu ca sunt fotografiate, si sigur nu si-ar da acordul ca acele foto sa fie postate pe internet. Nu cred ca ar creea neaparat un prejudiciu, ci mai degraba disconfort. Este vorba de mii de poze adunate in mai multi ani.
Intrebarea este una simpla. Cum poate fi acest om oprit?
Va multumesc!