avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate Ion Monica

Activitate Ion Monica

Răspuns la discuția Inselata din necunoastere
ce acte? nominalizati va rog
Am cumparat in 2006 de la stat un spatiu comercial pe care eram chirias.In fapt o alta firma inchiriase de la ROMVIAL SA aceasta cladire iar in 1999 a subinchiriat catre noi cea mai mare parte din spatiu. In 2004 a existat o hot de consilu prin care spatiile subinchiriate deveneau contracte de inchiriere direct cu Rovial.Noi am platit chiria pt toata cladirea dar am folosit doar partea pe care o subinchiriasem de la inceput, pt ca nu am stiut adevrul referitor la aceasta cladire, cealalta parte fiind administrata de vecinul de curte fara forme legale. Cand am cumparat, am cumparat doar partea locuita de noi fara sa stim ca contractul initial a fost facut pe intreaga cladire ( prin bunavointa informarii vecinului). Astazi vecinul administreaza partea din cladire in continuare fara forme legale si obtine venituri din inchiriere de multi ani pe aceasta parte.
Acum mi-aj dori sa cumpar si aceasta parte care face parte din cladire pentru a evita neintelegire care exista cu acest vecin datorita bodegarilor pe care ii tot primeste in aceasta parte a cladirii si care imi deranjeaza propietatea. Mentionez ca el locuieste in aceeasi curte la 50m de aceasta cladire a mea. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez si cui sa ma adresez.
Discuție vanzare teren
Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie.
Am in propietate, impreuna cu un prieten o suprafata de teren arabil de 8000mp in cota indiviza de 1/2 si doresc sa-i vand prietenului meu o supafata de 1000mp din jumatatea mea de teren( la impartire el va urma sa aiba 5000mp si eu 3000mp) .
Ce acte trebuie sa intocmesc la notar?
Răspuns la discuția factura vanzare imobil
va multumesc
Răspuns la discuția factura vanzare imobil
ce intelegeti prin act autentic?
Factura si contractul emis de un srl cu semnatura si stampila in original sunt considerate acte autentice?
Răspuns la discuția factura vanzare imobil
constructie+teren
Răspuns la discuția factura vanzare imobil
Multumesc,pt.raspuns.Totusi factara fiscala emisa impreuna cu un contract de vanzare-cumparare facut de firma este dovada clara de propietate.De ce trebuie sa mai platesc taxe notariale, notarului cand si srl-ul poate sa redacteze un contract asemenea ca la notariat, firma plateste impozitul si TVA-ul aferent conform inregistrarilor contabile.Precizez ca PF este unul din asociatii firmei.
Am inteles ca exista aceasta posibilitate dar doresc sa mai verific.
Daca puteti sa-mi indicati legislatie care arata imposibilitatea(sau posibilitatea) va multumesc.
Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul este o cladire in propietatea firmei in prezent si care doresc sa-l vand.