avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselata din necunoastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselata din necunoastere

Am cumparat in 2006 de la stat un spatiu comercial pe care eram chirias.In fapt o alta firma inchiriase de la ROMVIAL SA aceasta cladire iar in 1999 a subinchiriat catre noi cea mai mare parte din spatiu. In 2004 a existat o hot de consilu prin care spatiile subinchiriate deveneau contracte de inchiriere direct cu Rovial.Noi am platit chiria pt toata cladirea dar am folosit doar partea pe care o subinchiriasem de la inceput, pt ca nu am stiut adevrul referitor la aceasta cladire, cealalta parte fiind administrata de vecinul de curte fara forme legale. Cand am cumparat, am cumparat doar partea locuita de noi fara sa stim ca contractul initial a fost facut pe intreaga cladire ( prin bunavointa informarii vecinului). Astazi vecinul administreaza partea din cladire in continuare fara forme legale si obtine venituri din inchiriere de multi ani pe aceasta parte.
Acum mi-aj dori sa cumpar si aceasta parte care face parte din cladire pentru a evita neintelegire care exista cu acest vecin datorita bodegarilor pe care ii tot primeste in aceasta parte a cladirii si care imi deranjeaza propietatea. Mentionez ca el locuieste in aceeasi curte la 50m de aceasta cladire a mea. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez si cui sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: Ion Monica , utilizator 22:09, 12 Noiembrie 2015
Trebuie vazute actele intai...
ce acte? nominalizati va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa romvial vanduta cu chiriasi in pod Ionut.M204 Ionut.M204 Buna ziua. Parintii mei au cumparat de la romvial o casa prin legea 112. Casa este compusa din parter si pod, aflata intr-o curte comuna (lipita de alta ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta cu chiriasi in pod Ionut.M204 Ionut.M204 Buna ziua. Parintii mei au cumparat de la romvial o casa prin legea 112. Casa este compusa din parter si pod, aflata intr-o curte comuna (lipita de alta ... (vezi toată discuția)
Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)