Buna ziua
Am pe tatal meu care are un II de care inca se ocupa cineva imputernicit, normal ca nu mai merge ca atunci cand era el, problema este ca acum in urma unui accident vascular a ramas cu sechele, nu poate folosi partea stanga, doar f greu se deplaseaza in casa cu carja, mana nici atat nu o poate folosi, mama are grija de el(mancat, schimbat, si are nevoie si de ingrijiri mai speciale uneori).Amandoi sunt pensionari, iesiti la pensie normala.
A depus actele pt handicap si i-a refuzat dreptul mamei mele de insotitor - vroiam de fapt banii aceia care trebuia sa ii primeasca ca insotitor pentru recuperare, casa de asigurari aproba doar 5-8 zile pe luna si deja a devenit costisitor..plus ca multe medicamente sunt cu bani tocmai pt al ajuta f mult.
Se poate face contestatie? Idei? La comisie ne-am chinuit sa il ducem sa il vada si nici macar nu l-au bagat in seama. Mama a fost chemata inauntru la fiecare cabinet..stiu ca traim in Romania..dar as avea nevoie de pareri referitor la lege..
Scuze ca stiu asa dezordonat dar nici nu stiu cum sa imi mai pun in ordine ideile de nervi:((...
Buna seara
Am si eu o intrebare - anul trecut s-au depus actele pt plata concediului meu - angajata la un ii la tata . Si acum casa de asigurari mi-a dat raspuns - Lipsa baza de calcul si ca nu s a depus dovada achitarii pe ultimele 6 luni anterior datei respective-astea le am..fac copie..Insa ma lamuriti si pe mine care e faza cu baza de calcul
Contabila a depus ce se cerea atunci - fara nici o pb ...si totusi nu inteleg..este pusa suma - ce tb achitata pe cele 4 luni de concediu - lauzie si maternitate.
Ce se poate face acum ca sa remediez problema?
Multumesc anticipat
Nu expira - ma intorc eu mai devreme - dar la alta firma..si imi este ca daca nu e totul cum trebuie facut si nu am continuitate - sa nu pierd suplimentul de insertie cumva
In data de 14 se incheie contract cu noua firma unde o sa lucrez.
Stiu ca se depune cerere de reintoarcere la munca la firma veche - cu data de maine de exemplu 13 august.
Cu ce data trebuie sa fac incetarea contractului la firma veche? cu 13 aug sau 14 aug?
Multumesc
Nu se poate de ex - azi pe 11 sa fac si incetare concediu crestere copil si sa imi desfac si contractul cu acordul partilor ? + sa mi se faca si contractul de noul angajator?
De ex la itm mi s -a zis ca le pot face pe toate in aceasi zi+ sa ma si angajez cu aceasi data ... ca sa nu raman cumva cu o zi in aer si sa am continuitate - oricum la ghiseu era o doamna care nu prea m-a convins de ce zice..insa as vrea sa fiu sigura...
Iar de ex daca incep pe 18 care este lunea - cu ce data fac desfacerea contractului?
Multumesc anticipat
Buna ziua
Doresc sa ma reintorc la munca - fetita are 1 an si 6 luni - am optat pentru 2 ani - insa as dori sa ma reintorc la alt angajator.
Ce pasi trebuie sa urmez?
Precizez ca vechiul angajator este o II si nu detine date cum sa procedeze in acest caz - doar sa faca o incetare a contractului de ambele parti
Apartamentul care a apartinut parintilor mei a fost in urma cu cativa ani folosit ca sediu pentru PFA tatalui meu - punctul de lucru se afla in alta parte.
In cazul in care s-a decis sa mi se faca contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere apare vreo problema in sensul ca inca este PFA pe adresa respectiva?
Se emite..insa nu se poate trece cnpul de il are in buletin?Aici e problema nu vor sa scrie cnpul respectiv.... ca are un buletin special...facut in romania.