avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate lucasamuel

Activitate lucasamuel

Discuție spor vechime
Sunt angajat al unei primarii in postul contractual de „consilier grad profesional II clasa de salarizare 26” cu un salariu de 795 lei. Luna aceasta fac 3 ani de vechime? Mi se va acorda spor de vechime? care este baza legala si modalitatea de calcul ?
Va multumesc!
S-a organizat examenul l-am luat. Imi spuneti, va rog ce salariu voi avea!
Acum ca si referent II am 690 lei nu beneficiez de niciun spor (am vechime sub 3 ani). In noul post de consilier II am inteles ca se va porni de la salariul din OUG 10/2008 din care se scade 25% si se adauga 15%. Am vazut acolo ca salariul este intre limitre minime-maxime. Cum se stabileste in concret ? Are importanta punctajul obtinut la examen? Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti cum se face promovarea de pe studii medii pe studii superioare a unui referent II - angajat contractual in cadrul unei primarii.
Ultima promovare a fost in 2009 din debutant in referent III.
Am absolvit acum facultatea de administratie publica.
Este necesara elaborarea unui regulament de catre primarie?
Trebuie o anumita vechime in functia din care se promoveaza ?
In ce functie se face promovarea si cu ce salariu?
Rog precizati si baza legala!
Va multumesc anticipat!
Am un teren concesionat de la primarie. In februarie am platit redeventa si am beneficiat de bonificatie 10% . Acum am primit o instiintare de plata. Am intrebat la primarie de ce mai am de platit din moment ce am achitat tot in februarie. Mi s-a explicat ca in urma unui control de la curtea de conturi s-a impus a se plati impozit pentru concesiune pe 3 ani retroactiv. Ceea ce este deranjant este ca in instiintarea de la primarie apar si sume intitulate "majorari de intarziere". Nu mi se pare corect sa platesc majorari de intarziere atat timp cat eu am fost cu plata la zi. Va rog sa ma ajutati cum sa procedez! Va multumesc!
Răspuns la discuția transmiterea concesiunii


1.termenul se refera la obligatia concesionarului de a nu instraina terenul pentru o perioada de..x..ani. (este trecut in toate contractele de concesiune, daca nu exista atunci e o problema a UAT)
2.Din moment ce sunteti proprietarul cladirii nu se mai face nici o licitatie, concesiunea titularului se va trece (act aditional la contract cu schimbarea partilor sau alt contract pe numele dumneavoastra, cum prefera UAT)
Cititi cu atentie contractul, in general termenul despre care vorbesc era de 10 ani, dupa care titularul putea sa cesioneze contractul de concesiune.


Nu exista nicio interdictie trecuta in contract. Imi puteti spune va rog si in ce lege este prevazuta aceasta posibilitate de a trece concesiunea direct pe mine?
Răspuns la discuția transmiterea concesiunii
in contract exista obligatia construirii in termen de 1 an. constructia exista si mi-a fost vanduta. cum obtin concesiunea terenului pe numele meu? se face licitatie? se incheie un act aditional la contract?multumesc!
O persoana a concesionat de la primarie o parcela de teren pe care a construit o casa. Mi-a vandut casa si terenul intocmind un act de mana. Ulterior a decedat. Am obtinut o sentinta civila prin care mi se recunoaste dreptul de proprietate asupra casei. insa nu si pentru teren.Cum obtin si terenul?Multumesc!