avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate Catalina Covaliu

Activitate Catalina Covaliu

Asociatia de proprietari plateste taxa de timbru intr-o cerere ordonata presedintiala, oprile lucrrai de amenjare? Dac da, care este valoarea acesteia?
Este vorba de un contract de sponsorizare catre un club sportiv pentru copii. Problema este urmatoarea: la actiunea sportiva, va fi prezenta si o salvare. Costul acesteia X lei. Cum va inregistra firma care face sponsorizarea, in cuprinsul contractului, si costul acestei salvari? Poate fi inserat doar un articol privind aceasta "prezenta"?
......s-au mergeti direct la arhiva si consultati dosarul.
Discuție SOMAJ TEHNIC
Buna ziua. Cui, in afara salariatului, se mai comunica decizia (AGA) de intrare in somaj tehnic? Si acre este procedura?
Răspuns la discuția contract de arenda
Asa cum a spus si dl. @fcserban, insa vin cu o completare; initiatorul topic-ului nu doreste arendarea erenului. Sunteti pregatit sa cultivati singur pamantul? Este foarte greu de facut, in special dac anu este o suprafaa mare si nici nu se renteaza. Sau poate sunteti suparat si pur si simplu nu o sa-l cultivati defel, ceea ce n-ar fi indict. Exista insa si o alta posibilitate: plata in produse si diferenta in bani. Insa, acest lucru se poate face prin notificarea arendasului. Poate ca acesta, arendasul, nu a avut la cunostinta situatia terenului, prin urmare, trebuie sa dea curs notificarii dvs. Daca refuza, atunci puteti actiona pe latura penala.
@unmoeglich: Ce sa spun....si DA. In iunie al acesui an, chiar eu am vorbit cu una....adica doamna judecator. Ce cauta acolo, nu stiu.... Era o speta de indreptare materiala..... Decat sa deviem cu mult de la subiect, si sa incepem sa aberam si sa presupune ce ar fi fost daca ar fi fost.... si daca tot intervenim, cel putin informatiile sa fie utile.. Cel mai util in acest caz, este ca persoana care initiat subiectul sa ceara informatii direct de la ONCR. Cum am spus, et 2, camera de consiliu. Cu cine va vorbi acolo, poate ca este mai putin important. ....
Snteti din Bucuresti? Mergeti la ONRC et.2, camera de consiliu si cereti dosarul. Acolo o sa discutati cu un referent, eventual judecator, si puteti vedea starea dosarului. Poate fi si o eroare materiala din partea lor, eroare care poate fi indreptata.
Buna ziua,
Care sunt pasii de urmat pentru:
1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)?
2) Scimbare sediu social?
3) Revocare administrator, numire nou administrator?
Dupa ce fac cesionarea, mai astept 30 de zile pt interventie? Se fac 2 hot. AGA pt. datele de mai sus?
Uffffff..... Contract de comodat: contract de folosinta cu titlu gratuit, utilizatorul fiind detentor precar. Se pot prinde la "obligatiile partilor" cheltuielile ce se nasc: de intretinere/folosinta, mancare la cai, luciu de masina, etc.... , precum si "alte despagubiri" in caz de distrugere totala sau partiala. Toate aestea se stabilesc cu acordul partilor contractante. Ce agreaza fiscul... este problema lor. Eu, societate, pot sa donez, sau sa imprumut un bun, fara sa am pretentia de a genera profit. Asadar, puteti sa incheiati doua contracte de comodat. Unul, prin care societatea dvs. da echipamentul in folsinta gratuita, iar prin cel de-al doilea, vi se dvs. spatiu in folosinta. Perioada de valabilitate se face pe perioada agreata. Contractul poate fi stins si inaintea termenului , prin restituirea anticipata a bunului.
Ar mai putea include: de consultanta si instruire pentru afaceri si management, respectiv: implementarea sistemelor de management al calitatii - ISO 9001, implementarea sistemelor de management de mediu - ISO 14001, securitate ocupatională - OHSAS 18001, securitatea informatiei – ISO 27000, siguranta alimentului – ISO 22000, incercari si etalonari laboratoare – ISO 17025, analize medicale – ISO 15189. De asemenea, consultanta in domeniul software si serviciilor IT (ISO 20000; ITIL; ISO 15504; ISO 12207), resurse umane si programe de instruire pentru specialisti si auditori interni în domeniile calitate, mediu, sănătate si securitate în muncă si securitatea informatiei. Un alt domeniul de activitate il constituie acordarea de servicii de consultanta SSM (Sanatate si Securitate in Munca) si SU (Situatii de Urgenta). Tot ca un domeniu de activitate il reprezinta si oferirea de serviciu externalizat de responsabil de mediu.
......Insa pentru toate acestea trebuie sa aveti anumite atestate.Pentru detalii, nu ezitati sa ma contactati.