Cu riscul de a ma baga unde nu-mi fierbe oala, imi declar surprinderea legata de angajamentul de plata. Dumneavoastra cand ati incheiat un contract ati facut-o fara sa va deranjati sa cititi cateva clauze (chiar daca sunt ascunse si scrise mititel, nu va absolva de vina) care daca va duceti sa va faceti dreptate va pot trage in jos, daca firma respectiva are actele in regula. Intr-adevar nu procedeaza corect prin aceasta "hartuire", cel mai simplu ar fi fost direct la instanta dar castigul nu ar mai fi fost acelasi, dar cu siguranta nici dumneavoastra nu ati procedat corect nerespectandu-va intelegerea in ceea ce priveste termenul de plata. Nu vreau sa va etichetez ca facand parte din grupul "teparilor" care cauta portite de scapare dar sa stiti ca eu unul imi platesc datoriile mult inainte de termen, cand nu am bani (lucru normal in tara noastra) ma imprumut in alta parte si dau unde am scadenta si tot asa din imprumut in imprumut o scoti la capat daca nu ai alta solutie. cel mai bine, in cazul dumneavoastra, apelati la un avocat si veti gasi o cale legala de a scapa de "hartuire" si de debit, asta binenteles daca se poate, sau in instanta cu siguranta se va decide o esalonare, daca cumva va faceti vinovata de motivul "hartuielii". Sper ca nu v-am suparat cu comentariul meu si totodata sper sa nu va aflati in categoria indicata de mine mai sus, ci sa fiti o victima a sistemului. Sincer sa fiu nu-mi plac oamenii care nu-si respecta angajamentele luate verbal sau scris.
Sunt 3 posibilitati, din punctul meu de vedere: ori discutati cu ei sa va esaloneze suma pe cateva luni, ori platiti convorbirile (si mi se pare firesc sa faceti asta) si va reluati abonamentele ca sa nu mai platiti taxa de reziliere, ori nu aveti nimic pe numele dumneavoastra si asteptati 3 ani de zile sa vedeti ce se intampla (timp in care veti fi efectiv bombardat cu telefoane si "oferte" de solutionare amiabila si nu numai. In orice caz, trebuia sa cititi cu atentie contractul inainte de a-l semna. Eu unul cunosc destui care au platit mult mai putin sau chiar deloc, dar nu se stie niciodata. Eu unul as fi achitat de mult valoarea facturilor ca sa nu mai curga penalitatile (sunt sigur ca este specificat in contractul incheiat de procentul acestora, iar in lege scrie clar ca, cuantumul amenzii nu poate depasi dublul sumei datorate cu exceptia cazului in care este specificat in contract... sper sa nu vorbesc prostii, sa ma corectati daca tin minte gresit). Atentie pe viitor si spor la negociat!
Tocmai de aceea sunt eu suparat, pentru ca am cerut expres acest lucru pentru ca nu avea cum sa existe vreo poza sau filmare, iar daca ea exista, imi proba nevinovatia si clar nu ar fi adus-o. Singura problema a fost ca nu am putut fi prezent si nu am putut proba ceea ce am contestat. dar mi se parea logic daca eu am cerut sa se judece in lipsa si am cerut ca intimata sa probeze, sa i se ceara inregistrarea, pentru ca era masina de politie pusa in asa fel incat se putea filma, dar vedeti dumneavoastra... daca exista vreo proba din partea lor, ma scotea pe mine nevinovat. O sa platesc si sa vad ce se va intampla cu permisul, daca imi vor mai da o dovada de 15 zile sau nu, ca sa fie durerea mai mica, iar apoi... sa ma rog la Dumnezeu sa nu am drum prin Bucuresti 6 luni de zile, sau sa nu dau iarasi peste un targetist. Acum macar stiu ce o sa fac, avocat tare si sa plateasca ei cheltuielile de judecata daca sunt atat de nesimtiti. O seara placuta!
Aveti perfecta dreptate, am fost foarte naiv si am crezut in prezumtia de nevinovatie. Stiindu-ma nevinovat am crezut ca este de ajuns sa formulez o contestatie prin care sa cer demonstrarea celor scrise in procesul verbal de catre agentul constatator, fara sa realizez ca de fapt eu trebuia sa-mi dovedesc nevinovatia. partea proasta este ca eram singur in masina, ca eram in Bucuresti, ca sunt din Buzau si implicit si masina are numere de BZ, deci... o prada usoara pentru agentii nostri care ne protejezeaza atat de eficient de vitezomani si de toti "jmecherii" de pe strazi. partea cea mai frumoasa este ca am picat nevinovat, nici macar nu era cineva pe trecere si mai erau inca 3 masini in dreptul meu si eu am fost singurul tras pe dreapta, nu as fi vrut neaparat sa moara si capra vecinului, dar de ce tocmai eu? de ce nu cel care dupa trecerea de pietoni mi-a taiat calea? sunt multi "de ce" care nu isi vor gasi niciodata raspunsul in acest sistem. Greseala este a mea si mi-o asum platind o amenda pentru o fapta fictiva. La un avocat nu m-am dus in primul rand pentru ca onorariul era mai mare decat amenda, dar mai ales pentru ca am crezut ca magistratii in afara de a cere ceea ce cred ei ca merita, mai se si preocupa de bunul mers al dreptatii in aceasta tara, fara sa se agate de orice articol, ci pur si simplu rationalizand si luand faptele ca atare. nu-mi puteti spune ca nu stiu si ei ce le poate pielea unor domni politisti care vad unu din provincie. pana sa ajunga acolo "sus", au fost si ei oameni obisnuiti care poate au avut de-a face cu aceste mizerii si cu toate astea vad ca ne incurcam in lipsa unui articol, cand de fapt ar trebui sa se gandeasca cat de greu este pentru o persoana, fie ea din Bucuresti sau de multe ori din provincie, sa plateasca un avocat si sa isi rupa din timpul inexistent, sa-si ia liber de la munca (si sa fim sinceri aici, nu stiu cati isi pot lua liber asa cand le vine lor... ma refer la oameni corecti, muncitori, nu parlamentari sau "vedete"). Am lasat la luminile si intelepciunea judecatorilor aceasta speta, dar din punctul meu sunt intr-o bezna totala, din care sincer nu stiu cand se va iesi. Iar in ceea ce priveste politia, ei nu vor o viata mai buna pentru noi cetatenii, ci vor cat mai multi contribuabili care sa le umfle buzunarele. Ca daca ar avea intentii bune, nu ar mai vana, ci ar veghea, asa cum se face intr-o tara civilizata, la noi intai ti se da amenda si apoi te intreaba de ce ai oprit masina pe oprirea interzisa, indiferent daca este o cauza fortuita sau nu. Binenteles... exista posibilitatea contestatiei! Apropo... mottoul meu este: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! si chiar ma ghidez dupa aceste cuvintele, deci stiu si eu cum este sa-ti stea inima pe trecerea de pietoni cand trece un "jmecher" vitezoman pe langa tine, asa ca inchei aici mica mea drama si va multumesc pentru raspuns!
Buna seara! Am urmarit cu mult interes acest topic deoarece mi s-a intamplat exact acelasi lucru. Mi s-a ridicat permisul pentru ca nu am dat prioritate unor pietoni aflati in traversare [nu are rost sa sustin ca era doar unul si era pe trotuar si ca strada era cu 4(patru) benzi si pe toate erau masini care circulau, deci daca punea piciorul ramanea fara el, iar eu ma aflam pe banda opusa] pe o perioada de 30 de zile plus 240 lei amenda. La intrebarea adresata agentului (unde a vazut el pietonul traversand ...cand toata trecerea era acaparata de masini care circulau iar bietul pieton astepta cumintel pe trotuar sa treaca sirul de masini ce tocmai plecasera de la semafor) mi-a raspuns in felul urmator: daca nu va convine faceti contestatie. Foarte bine, dar timpul meu, nervii mei? ce se intampla cu mine? de ce sa fac o contestatie, sa umblu prin Bucuresti daca sunt nevinovat?. dupa ce au plecat colegii dansului, am fost de am discutat iarasi cu dansul si am semnat sa iau procesul verbal pe care initial refuzasem sa-l semnez. Mi-a spus sa ma duc sa depun contestatie ca sa-mi iau permisul pentru ca mi l-a saltat doar asa ca sa-si faca omul targetul. Pana aici asta-i viata... m-am dus si am facut contestatie la Judecatoria Sectorului 5 cu judecare in lipsa mea deoarece in august urma sa plec din tara (de aceea am si semnat procesul verbal... ca sa pot face contestatia... altfel il asteptam acasa). Acum imi soseste acasa decizia. La ce justitie avem nici nu ma asteptam la altceva: Respinge plângerea ca neintemeiata. Cu recurs. Oare in tara noastra nu se tine cont de prezumtia de nevinovatie? adica nu ar trebui agentul sa dovedeasca vinovatia mea? dupa logica mea asa ar fi, ca altfel nu as mai pierde timpul facand contestatie. In fine. Si eu as fi curios ce ar trebui sa fac pentru recurs... in afara de formulare. mai trebuie sa platesc ceva undeva? eu sunt din buzau si vreau sa le trimit documentul pe fax. Si inca ceva... in legatura cu contactarea unui avocat profesionist.. daca eu trebuie sa platesc 120 sau 240 de lei amenda... cat trebuie sa platesc avocatului sa ma scape intr-un mod elgant numai de el stiut? Ca altfel platesc amenda si ies mai ieftin, avand in vedere ca justitie in aceasta tara exista doar pentru cei care-si permit un avocat si cateodata nici pentru acei cetateni.
Buna ziua, va rog mult de tot ,cei care sunteti in domeniu.....spuneti-mi si mie cu ce se confrunta un jurist intr-un spital judetean. Se merita sa practici mesria de jurist intr-un spital? De ce?.... Va multumesc anticipat!