avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolae Suta

Activitate Nicolae Suta

Discuție credite
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Creditele de la banci pentru persoane fizice prin ce lege sunt reglementate, avand in vedere ca OUG 50/2010 nu se aplica contractelor in derulare, iar Legea 190/1999 a fost abrogata prin acelasi OUG.
Va multumesc.
Poate unul dintre soti sa cedeze, doneze,sau sa vanda ( sau alta forma) catre celalalt sot partea lui din apartamentul dobandit in timpul casatoriei?
Răspuns la discuția Executare silita
BO este eliberat catre un IFN pentru un credit pe SRL. Intre timp asociatul unic al firmei s-a schimbat , iar acesta nu a mai achitat ratele catre IFN, care vrea sa execute silit apartamentul, care are ipoteca de rang 1 catre o banca unde ratele sunt la zi. BO au fost avalizate de sotie, iar apartamentul este pe ambii soti. Poate sa ceara IFN-ul executare silita?
Va rog sa-mi spuna cineva daca printr-un BO avalizat eliberat pentru credit pe firma poate sa-mi execute silit apartamentul care are ipoteca de rang 1 in favoarea unei alte banci ( ratele la zi ) si este pe ambii soti, dar numai unul a semnat acele BO.
Discuție oug 50
Daca poate sa-mi spuna cineva care sunt ultimele modificari la oug 50/2010 in ce priveste calculul dobanzii. Va multumesc.
Răspuns la discuția PROBLEME BILET AVALIZAT
Pt. Irinuca. Aceeasi problema o am si eu doar ca am luat credit de la un IFN. Inainte de a cesiona partile sociale, am intrebat daca se poate, dar dupa cesionare nu au mai fost de acord sa modifice contractul si sa-mi restituie biletele la ordin avalizate. Acum noul asociat nu-si plateste ratele la credit si IFN-ul a inceput procedura de executare silita asupra mea. Sa ai succes!
pt. ?????????
Cred ca asa ar fi corect modul de calcul al dobanzii.
Am un contract de credit exact ca al dvs. dar in AA mi-au pus o marja de 9,26, pe care am refuzat sa-l semnez,depunand si o notificare in acest sens. Sper sa avem succes.
Discuție OUG 50
OUG 50 spune ca banca poate adauga o anumita marja fixa. Este o limita maxima a acestei marje sau banca poate pune oricat vrea, pana ajunge la dobanda care era inainte cum este si cazul meu ?
Am un contract de credit in care se spune : dobanda este in functie de dobanda variabila de referinta fara sa se specifice daca este a bancii respective sau a BNR.
Dvs cum apreciati?
Răspuns la discuția pensionar MAI
Nicolae Suta a scris:

Buba ziua. Fiind pensionar MAI, sunt asigurat in alt sistem decat cel public de pensii sau am calitatea de pensionar in sistemul public de pensii?

Mai exact: Normele Metodologice de aplicare a Codului fiscal spun asa:ART. 2
Persoanelor asigurate în alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, precum şi persoanelor care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii nu le sunt aplicabile prevederile art. III din ordonanţa de urgenţă.
Fiind pensionar MAI ma incadrez in una din cele 2 categorii?