avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate white55511

Activitate white55511

Discuție divort
poate un tata sa ceara ca pensia alimenata pt cei 2 copii sa fie 18% din venitul sau lunar,pe motiv ca plateste utilitati si rata la casa?Pot in apel sa cer incredinatrea locuintei pana la solutionarea partajului ,avand in vedere ca sotul a ramas in casa iar mie mi-au fost incredintati copiii ,nu si casa
Discuție cod nou
ce noutati aduce codul civil cel nou legat de custodia copiilor dupa divort,pensie alimentara si partaj?
dupa noul cod civil parintii au amandoi custodia copiilor .pensia alimentara nu se mai plateste .se plateste in natura.daca tatal a fost violent fata de mama si fata de copil se tine cont de acest aspect cand se acorda custodia,respectiv cand se acorda program de vizita ;vizitarea copilului se va face in prezenta mamaei?ma poate la lamuri si pe mine cineva,eventual corecta acolo unde am spus o prostie.multumesc:D
Răspuns la discuția partaj si credit ipotecar
nu inteleg despre ce santaj vorbiti.recititi intrebarea cu mai multa atentie.Multumesc.si totusi cum se procedeaza ca sa iesi dintr-un contract dupa divort,partaj?
poate instanta sa-mi ceara sa-i duc copiii acasa la el?
Programul de vizita cum se stabileste pt doi copii minori de 1 an ,respectiv 5 ani?
Se poate stabili acest program daca pe tot parcursul divortului tatal nu a cerut acest lucru ,ci a cerut custodia unui copil,dar nu a obtinut-o?Inca nu am hotatrarea, dar el ma preseaza ca vrea sa-i dau copiii,si spune el ca el a primit ac hotarare.Poate sa ma oblige instanta sa-i duc copiii acasa la el?
e chemata si banca in instanta in cazul unui partaj al unui apartament la care exista credit ipotecar?Doar prin partaj se pot retrage coplatitorul si girantul ,in cazul in care nu ramane la mine apartamentul?
Răspuns la discuția divort
apartamentul e cumparat in timpul casatoriei.In momentul de fata e inchiriat.Sotul ia toata chiria si pune o mica diferenta pt a plati rata.Si eu pot sa fac acelasi lucru fiind bun comun.Numai ca el in momentul cand aplecat dintr-un alt imobil unde locuiam imreuna a furat cheile si actele de la apartamentul care e bun comun.A facut contract pe o suma f mica 100 ron si pe care l-a si depus in instanta ,dar e greu de crezut ca cineva inchiriaza pt 100 ron propria casa ,iar el sa stea cu chirie intr-un apartament unde plateste 500 ron.Actele cu sumele respective sunt depuse la dosar ,dar nu stiu daca cineva s-a uitat pe ele.Cum pot sa dau chiriasii afara ,daca ei nu au contract si cu mine?
Discuție divort
Buna seara! S-a pronuntat divortul si nu sunt multumita de pensia alimentara care e mai mica de 1/3 din venituri pt cei 2 copii minori.Ea e mai mica de fapt de 1/4 din venitul fostului sot,desi am cerut stabilirea pensiei in procent judecatoarea astabilit o suma infima,nu atinut cont de faptul ca asa cum reiese si din actele depuse la dosar ,am cheltuieli f mari cu pampersi,lapte praf ,medicamente,consultatii la medic,gimnastica si masaj pt unul dintre copii care sufera de o afectiune.Sincer imi vine sa-i fac reclamatie judecatoareai pt ca am impresia ca nici nu a citit actele sau in cel mai rau caz a fost de partea sotului.
Nici apartamentul care e bun comun dobandit in timpul casatoriei ii e atribuit fostului sot ,iar mie cei doi copii.Sunt revoltata,avocata spune ca vom face recurs ,dar exista si sansa sa pierd.ce sa fac ?Sunt f revoltata...Nu mai am incredere in justitia din Romania,la care nu primeaza interesul unor copii ,ci interesul celor care au bani si pot plati pt a obtine tot ceea ce vor.pot sa fac recurs in alt judet?
Ce presupune ancheta sociala in cadrul unui proces de divort?
Poate sa se faca incredintarea unui copil minor de 4 ani unui tata care a fost violent cu copilul,cu mama sau rudele acesteia.Sunt depuse la dosat un cerificat medico-legal,o amenda de la politie,martorul va spune ca a fost violent la divort.Se va tine cont si de venituri?locuinta comuna poate fi folosita de parintele care ramane cu copiii sau o foloseste oricare dintre soti pana la partaj?