avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minori dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minori dupa divort

Programul de vizita cum se stabileste pt doi copii minori de 1 an ,respectiv 5 ani?
Se poate stabili acest program daca pe tot parcursul divortului tatal nu a cerut acest lucru ,ci a cerut custodia unui copil,dar nu a obtinut-o?Inca nu am hotatrarea, dar el ma preseaza ca vrea sa-i dau copiii,si spune el ca el a primit ac hotarare.Poate sa ma oblige instanta sa-i duc copiii acasa la el?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:48, 15 Octombrie 2011
Tatal trebuie sa solicite program de vizita.
poate instanta sa-mi ceara sa-i duc copiii acasa la el?
Poate.
Programul de vizita se stabileste de catre instanta doar la cerere, prin urmare daca in cadrul actiunii de divort, tatal nu a solicitat stabilirea unui program de vizita , el nu a fost stabilit.
Daca insa nu ajungeti la un consens cu privire la modalitatea in care minorii sa fie vizitati de tatal lor, atunci tatal poate solicita pe cale separata ( alta actiune) stabilirea programului pe cale judecatoreasca.
In cazul in care tatal va formula o astfel de actiune si daca instanta va decide ca acestia sa fie luati din domiciliul dvs.in programul de vizita , obligatia de a lua si a aduce copii, va fi stabilita exclusiv in sarcina tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizita custodie minor ContSters199529 ContSters199529 Buna ziua Sotul meu a deschis actiune de divort in care a specificat ca e de accord ca, custodia copilului sa fie la mine si el sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Custodie real_g real_g Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un divort care s-a petrecut acum 4 ani. Tutela asupra celor doi minori a fost acordata mamei. Dupa divort tatal s-a ... (vezi toată discuția)
Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)