avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate koryna2007

Activitate koryna2007

multumesc.
aceasta este o hotarare definitiva. dupa recurs. recurs nu se mai poate face, dar vroiam sa vedem daca exista o alta cale pentru a micsora pedeapsa, daca se poate anula sporul
În temeiul art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 cu aplic. art.37 lit.b C.pen., cu ref. la art.320 ind.1 C.proc.pen., condamnă pe inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, si În baza art.86 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002, cu aplic. art.37 lit.b C.pen., cu ref. la art.320 ind.1 C.proc.pen., condamnă la pedeapsa 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
in final, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, sporită cu 4 luni, în final 2 ani şi 4 luni închisoare cu aplic. art. 64 lit.a teza a II-a, b, c C.pen.

va intreb cu stima, dupa aplicarea noului cod penal se beneficiaza de reducerea pedepsei de 4 luni data ca spor, avand in vedere ca inculpatul este recidivist? si daca pentru infractiunile comise s-au micsorat pedepsele dupa aplicarea noului cod penal?

va multumesc
va multumesc mult pentru raspunsuri!
multumesc ptr raspuns. nu ma pricep in termeni juridici sa va explic ce fel de act a incheiat. nici nu am vazut personal. a incheiat un act prin care, dupa moartea ei, casa le revine unor cunostinte care locuiesc acum impreuna cu mama, cu conditia ca acestia sa ii vireze lunar o anumita suma de bani si cu conditia ca acestia sa o intretina pe ea cu tot ce are nevoie, mancare, haine, medicamente. dupa cativa ani de locuit impreuna, mama mea sustine ca aceste cunostinte nu au grija de ea, nu ii vireaza nici un ban si ar dori sa anuleze acest contract, daca se poate. repet, nici nu stiu despre ce fel de contract este vorba, si nici nu m-am lovit in viata de asa ceva, deci nu am nici o idee daca este contract de vanzare-cumparare, de donatie cu clauza, sau altfel de contract. de aceea apelez la dvs, care stiti despre ce fel de contract trebuie sa fie vorba, ca sa o pot sfatui pe mama sa anuleze contractul (ar trebui sa stiu in ce conditii) sau ce poate sa faca in situatia in care se afla. va multumesc
mama mea a lasat casa mostenire unor vecini, cu conditia ca acestia sa aiba grija de ea, intretinere, mancare, medicamente si o suma de bani lunar. daca acesti vecini nu au indeplinit conditiile specificate acolo, se poate anula acel act? trebuie facuta cumva dovada ca ei nu au ingrijit-o pe mama mea sau este de ajuns declaratia mamei mele?
multumesc, asa m-am informat si eu, dar imi trebuia un raspuns avizat. va rog frumos, nu inteleg, copiii trebuie sa faca cerere de recuperare a pensiei alimentare la un executor judecatoresc, avand in vedere ca sant majori, sau mama copiilor trebuie sa faca aceasta actiune? va multumesc mult anticipat pentru explicatii
in cazul in care tatal a fost obligat prin hotarare judecatoreasca definitiva la plata pensiei alimentare catre cei doi copii incredintati mamei spre crestere, dar acesta nu a platit niciodata aceasta pensie timp de 16 ani pana cand copiii au ajuns la varsta majoratului, mama copiilor neluind nici o masura impotriva lui, copiii care au acum 18 ani, sant elevi la cursurile de zi, au vreo cale de a recupera pensia alimentara neplatita sau macar ce trebuia platit in ultimii 3 ani? sau mama copiilor trebuie sa faca aceasta actiune? unde trebuie sa se adreseze? la tribunal sau la un executor judecatoresc?
un contract de mostenire a unei locuinte facut pe baza unor declaratii de intretinere a proprietarului atat timp cat acesta este in viata, se poate anula daca conditiile din acel contract nu a fost respectat? trebuie sa existe dovezi sau martori?
multumesc de sfat.am inteles ca este cea mai buna metoda de recuperare a banilor, cea prin executare silita.am inteles ca trebuie sa investesc hotararea, care este definitiva si irevocabila, cu titlu executoriu.pentru aceasta ma pot duce personal la judecatoria unde a fost data hotararea, sa platesc taxele si apoi la un executor judecatoresc?stiu ca nu sunteti de acord, dar o pot face personal, fara ajutorul unui avocat? nu ma intereseaza neaparat banii, cum nu m-au interesat nici pana acum, dar au crescut copiii si m-au intrebat de ce el sta linistit fara sa aiba nici o datorie fata de ei...???va multumesc inca o data, si daca aveti putin timp, indrumati-ma va rog pas cu pas ce trebuie sa fac....
metode de recuperare a pensiei alimentare care nu a fost platita de 14 ani...