1. Solicitati unui executor judecatores sa puna in executare hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit obligarea la plata pensiei alimentare . Se va recupera doar ultimii 3 ani.
2. Puteti sa faceti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie - art.305 alin.1 lit.c C.pen.
multumesc de sfat.am inteles ca este cea mai buna metoda de recuperare a banilor, cea prin executare silita.am inteles ca trebuie sa investesc hotararea, care este definitiva si irevocabila, cu titlu executoriu.pentru aceasta ma pot duce personal la judecatoria unde a fost data hotararea, sa platesc taxele si apoi la un executor judecatoresc?stiu ca nu sunteti de acord, dar o pot face personal, fara ajutorul unui avocat? nu ma intereseaza neaparat banii, cum nu m-au interesat nici pana acum, dar au crescut copiii si m-au intrebat de ce el sta linistit fara sa aiba nici o datorie fata de ei...???va multumesc inca o data, si daca aveti putin timp, indrumati-ma va rog pas cu pas ce trebuie sa fac....
Daca nu va intereseaza banii ce rost mai au aceste demersuri? Razbunarea nu aduce nimic bun. Incercati sa purtati un dialog deschis cu copiii, sa le explicati care au fost motivele separarii dv de tatal lor, unde este el in prezent (daca stiti) si dati-le posibilitatea sa il intrebe singuri.
Pensie alimentara
ELA39
din ianuarie 2006 nu am mai primit pensie alimentara,pentru copiii mei(doi).tatal lor a iesit in ordonanta.primeam 170 ron.ce demersuri trebuiesc facute si ... (vezi toată discuția)