avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu clauza de intretinere

mama mea a lasat casa mostenire unor vecini, cu conditia ca acestia sa aiba grija de ea, intretinere, mancare, medicamente si o suma de bani lunar. daca acesti vecini nu au indeplinit conditiile specificate acolo, se poate anula acel act? trebuie facuta cumva dovada ca ei nu au ingrijit-o pe mama mea sau este de ajuns declaratia mamei mele?
Cel mai recent răspuns: koryna2007 , utilizator 21:32, 3 Februarie 2014
Buna ziua,
Anularea acelui act se poate face pe cale judecatoreasca si prin prezentarea de probe. Nu este suficienta acea declaratie.
Mama trăieşte? Presupun că da, altfel nu ar avea cum să dea o declaraţie.

Dacă trăieşte, nu a lăsat nicio moştenire. Moştenirile se lasă după moarte.

Pînă la urmă, totul e atît de confuz încît vă întreb direct: ce fel de act a încheiat mama? Un testament? Fiind în viaţă, îl poate revoca. Un contract de întreţinere? Nefiind întreţinută conform contractului, îl poate rezoluţiona.

Poate reveniţi cu detalii. Sau poate nu, ştiu eu? De dumneavoastră depinde.
testamentul se poate revoca. actul de vanzare-cumparare cu clauza nu. insa poate fi reziliat. nu ajunge declaratia mei. trebuie facut proces. nu se poate pronunta nimeni pana nu se studiaza cazul in speta
multumesc ptr raspuns. nu ma pricep in termeni juridici sa va explic ce fel de act a incheiat. nici nu am vazut personal. a incheiat un act prin care, dupa moartea ei, casa le revine unor cunostinte care locuiesc acum impreuna cu mama, cu conditia ca acestia sa ii vireze lunar o anumita suma de bani si cu conditia ca acestia sa o intretina pe ea cu tot ce are nevoie, mancare, haine, medicamente. dupa cativa ani de locuit impreuna, mama mea sustine ca aceste cunostinte nu au grija de ea, nu ii vireaza nici un ban si ar dori sa anuleze acest contract, daca se poate. repet, nici nu stiu despre ce fel de contract este vorba, si nici nu m-am lovit in viata de asa ceva, deci nu am nici o idee daca este contract de vanzare-cumparare, de donatie cu clauza, sau altfel de contract. de aceea apelez la dvs, care stiti despre ce fel de contract trebuie sa fie vorba, ca sa o pot sfatui pe mama sa anuleze contractul (ar trebui sa stiu in ce conditii) sau ce poate sa faca in situatia in care se afla. va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie concubinaj corina_istrat corina_istrat In speranta ca am postat bine intrebarea, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Matusa mea are o relatie de concubinaj cu un domn de ... (vezi toată discuția)
Pentru bani, isi vrea mama moarta... carmen silva carmen silva buna ziua, scriu pentru cazul unei prietene. sunt doi frati: frate si sora... Apartamentul in care locuieste mama lor, a fost cumparat de mama pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)