Este vorba de 3 suprafețe de pădure care au fost validate pe legea funciară, însă problema este referitor la amplasarea acestora , deoarece în rolul agricol nu este menționat amplasamentul lor , și pentru asta primarul îmi poate da ce vrea el , iar eu doresc pe vechiul amplasament . Am făcut cerere la primărie pe legea 247/2005 care indică retrocedarea pe vechiul amplasament , însă nu am cu ce dovedi vechiul amplasament. Ce pot face în această situație, să deschid proces pentru acțiune în constatare ,să arăt numai cu un martor poziția pădurilor ? Mulțumesc anticipat.
Da , am nevoie de doi martori , unul din stînga proprietății ,celălalt din dreapta proprietății , iar de celelalte părți sunt drumuri forestiere. Unul din vecini trăiește , celălalt a murit, și nu mai are moștenitori. Instanța poate audia numai un singur martor , la fel și pentru expertiza judiciară e valabil un singur martor? Asta pentru două din suprafețe ,din trei cîte am. Mulțumesc anticipat.
Hotărîrea judecătorească s-a pronunțat în 1995 . Tatăl meu dacă nu a pus în aplicare niciodată hotărîrea judecătorească ( care indica pe la fosta proprietară) pentru că nu s-a putut, aceasta nu s-a prescris în 3 ani? Acum doresc servitute pentru acces auto și proprietar pe unde doresc servitute este statul ,dar terenul este ocupat abuziv de o familie care ține acolo niște cotețe părăsite. Inainte de 1970 a aparținut tatălui cu care s-a judecat tatăl meu în 1995 , după care a fost preluat abuziv de stat , și după legea funciară a fost revendicat de fiul fostului proprietar , căruia i s-a dat teren în compensare în 1995 ,cu titlu de proprietate,pe alt amplasament. Nu toți avocații sunt sinceri, că din cauza asta tatăl meu a pierdut procesul. Momentan pe unde vreau servitutea este drumul cel mai scurt . De 18 ani eu trec clandestin pe proprietatea celui cu care s-a judecat tatăl meu în 1995,fiind neîngrădit. Ce pot să fac eu acum ?
Nu am desființat servitutea eu , fosta proprietară a vîndut înainte să se pronunțe hotărîrea judecătorească și eu nu am mai putut să o acționez în judecată . Proprietarul terenului pe unde am nevoie de servitute este statul ,terenul făcînd parte din terenurile preluate abuziv de stat. Un avocat mi- a spus că o să-l cheme la proces și pe cel care a făcut cerere de revendicare și i s-a dat teren în compensare în 1995 , și eu de asta mă feresc și nu înțeleg .
Am o problemă în legătură cu nevoia de servitute,astfel. Dețin un teren de la tatăl meu moștenire , teren fără servitute din motivul următor. Tatăl meu s-a judecat pentru servitute cu un vecin în 1995 și instanța a precizat servitutea pe la fosta proprietară din cauză că nu a făcut dovada în instanță că aceasta a parcelat și a vîndut ,rămînînd astfel fără ieșire. Întrebarea mea este dacă pot să dau în judecată un alt vecin care nu are acte de proprietar , stă pe bază de carte de imobil din 1978,și are niște cotețe părăsite pe unde am nevoie eu de servitute . Acel loc pe unde am nevoie de servitute a aparținut înainte de 1978 tatălui celui cu care s-a judecat tatăl meu acum 15 ani pentru aceeași cauză , a fost luat de stat înainte de 1978 , a fost revendicat de moștenitorii acestuia după legea funciară ,cărora li s-a dat în compensare pe alt amplasament teren în 1995.Este autoritate de lucru judecat dacă diferă locul pe unde am nevoie de servitute?
Mulțumesc pentru răspuns . Aș mai avea o întrebare legată tot de această problemă. Cum se procedează dacă nu mai trăiesc toți vecinii ca să poată fi audiați ca martori. Se primesc numai declarațiile celor care sunt în viață,să declare și de vecinii care nu mai trăiesc ?
Vă rog să-mi spuneți dacă într-un proces de fond funciar în care folosesc martori pentru dovedirea unor suprafețe agricole și forestiere ,pot face expertiză cu expert judiciar. Menționez că nu am acte doveditoare pentru terenuri. Mulțumesc anticipat .
Am un proces la CEDO , în legătură cu o despăgubire în bani pentru un teren ,pentru care a fost făcută o evaluare de un expert judiciar în anul 2003 cînd m-am apucat de proces. Anul ăsta mă trezesc cu un evaluator de la ANRP care mi-a făcut altă evaluare mai mare. Evaluatorul al doilea a venit datorită presiunilor de la CEDO. întrebarea mea este- Care evaluare mi se ia în calcul de către ANRP , în cazul că mi se va emite o Hotărîre Jud. de la CEDO înainte de emiterea titlului de evaluare de către ANRP? Mulțumesc anticipat.
Am fost validat de Primarie cu o suprafață de pădure care nu mi-a fost restituită în natură chiar avînd hotărîre de judecată ,executor plătit, etc. Am dat apoi primarul în judecată pentru daune interese ,după care am fost chemat de el să mă pună în posesie , și să renunț în instanță la daunele interese. Întrebare - pot să dau primarul în judecată să mă pună în posesie cu altă pădure din partea tatălui pentru care am întîmpinat aceleași greutăți folosind aceleași daune interese sau este autoritate de lucru judecat? Mulțumesc anticipat.
Am cotizat la Casa de Asigurări Sociale , cu contract și aș vrea să vă întreb dacă această perioadă cotizată se pune ca vechime în muncă la pensionarea anticipată parțială. Mulțumesc anticipat.