Buna ziua
As dori sa va prezint un caz concret.
Tatal meu a facut un credit de nevoi personale la o banca, fara giranti sau garantii imobiliare. Intre timp, a vandut o casa pe care o avea la tara si la scurt timp dupa aceasta vanzare a murit, avand o boala mai veche de inima.
Evident ca banca a inceput sa trimita somatii mamei mele care nu avea de unde sa plateasca ratele la creditul luat de tatal meu, ea neavand pensie.
Casa pe care a vandut-o fiind si unica proprietate pe care parintii mei o aveau, ar putea face banca o actiune pauliana de revocare a vanzarii acestuia, desi tatal meu a murit ?
Va multumesc
Multumesc pentru raspunsul prompt, dar eu eram nelinistit in legatura cu un zvon pe care il auzisem precum poti executa zile de inchisoare pentru imprumutul la banca, daca nu ai venituri sa il mai platesti. Multumesc
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:
Eu sunt unicul proprietar al unui apartament si voi pleca definitiv in Austria.
As vrea sa il trec pe fiul meu ca proprietar de contract, fiindca el va ramane in tara, si sa nu mai aiba nevoie de mine daca va dori pe parcurs sa vanda apartamentul.
Nu as vrea sa fiu nevoit sa ii fac contract de vanzare-cumparare.
Se poate oare face transferul catre fiul meu ca donatie, sau exista si o procedura mai buna?
Multumesc
Va salut!
Tatal meu a inceput sa primeasca amenintari cu executarea silita de la o banca la care avea rate. Dat fiind faptul ca el nu are nici proprietati si nici serviciu, fiind somer, ce masuri poate lua banca impotriva lui?
Multumesc
Salutari tuturor !
Am citit ca s-au publicat de pe 13.9.2010 Normele Legii Voiculescu, deci acum o luna si jumatate.Fiind un fost chirias de casa nationalizata care si-a cumparat intre timp casa in care locuieste, m-am dus la Lotus, cea care administreaza aceste imobile, si i-am intrebat daca acum pot sa vand aceasta casa, dat fiind faptul ca Legea Voiculescu a abrogat interdictia de vanzare timp de 10 ani a caselor nationalizate.
Juristul de la Lotus spune ca lor nu le-a venit inca nimic. Atunci, eu trebuie sa astept sa le "vina", sau pot deja sa vand casa linistit ?
Va multumesc.
Buna ziua !
Vreau sa deschid un fast-food la o casa, si mi se cere acordul vecinilor cu perete comun.Unul dintre vecini a spus ca el nu va fi de acord. Exista totusi acea declaratie pe proprie raspundere, in cazul in care nu vrea un vecin sa fie de acord, unde eu pot scrie motivul refuzului Dar oare ce motive ar putea fi luate in considerare de catre primarie, pe care eu sa le scriu pe proprie raspundere ?
Caci nu scrie nicaieri care sunt motivele acestea inremeiate.
Va multumesc.