avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate ady88

Activitate ady88

Multumesc pt raspuns, am deja 2 poze facute din unghiuri diferite, bq mai mult, pe una din ele apar 3 masini care vireaza la dreapta "pe rosu". Insa un agent pe care nu-l cunosc zice ca am patruns in intersectie pe culoarea rosie, deci nu prea sunt sanse, chiar daca viram la dreapta...am sa depun luni contestatia
Buna. In localitatea unde locuiesc, la o intersectie semaforizata se fac niste renovari. Inainte de reparatii, virajul la dreapta era pe o banda de decelerare urmata de indicatorul STOP. In prezent,banda este inchisa. Pentru virajil la dreapta, ne incadram pe banda 1 respectiv cat mai aproape de acostament, si viram la dreapta "cand putem". In fapt, pe banda 1 sunt cei care merg in fata, pe banda 2 cei la stanga, cu semafoare diferite. Cand pe banda 1 este verde pentru inainte, este verde si pentru pietonii care traverseaza paralel cu autovehiculele. Deci, eu ca sa virez la dreapta, teoretic, trebuie sa acord prioritate pentru cei care au verde, fara sa astept sa fie verde pt inainte, nu? Acum 2 sapt.am sunat la politia rutiera sa ma interesez, se balbaiau dar au zis ca pot vira la dreapta, pt ca semaforul se refera la inainte sau stanga. Ieri i-au luat permisul la o cunostinta de a mea ca a virat la dreapta de pe banda 1 care avea rosu , insa pt inainte! Vrem sa facem contestatie, banuiesc ca trebuia qdministratorul drumului sau politia sa monteze o sageata si pt dreapta la indicatorul inainte. Pe pv scrie art 100 3 d. Dar virand la dreapta nu exista semafor?!
Răspuns la discuția Mostenire
Am rugat-o pe sora mea sa imi citeasca ce scrie pe chitanta primita dupa plata impozitelor, si apare numele ei, nu numele parintilor. Uzucapiunea o poate face ea singura? Adica eu, si restul familiei care ar trebui sa mostenim nu primim nimic? Sau uzucapiunea se poate face si pe numele parintilor decedati?
Si unul dintre terenuri este mostenit in 99 de 4 persoane de care nici nu am auzit, cf extrasului de carte funciara...

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
La uzucapiune ma gandeam si eu dar discutati cu un avocat, va trebui sa chemati in instanta proprietarul de drept, din acte, al terenului.
O sa aveti nevoie de martorii, chitantele care atesta ca ati platit, dvs. sau parintii, impozitul la primarie.
Discutati cu un avocat, preferabil din alta zona, sa nu existe interese...

Discuție Mostenire
Buna ziua. Mama mea a decedat in 2008, am o sora in viata, un frate decedat si o sora de mama decedata. Vrem sa dezbatem mostenirea dupa parinti, insa casa parinteasca nu era pe numele tatei si mamei mele, ei au primit un teren in 1955 de la primarie pt a construi o casa, dar terenul respectiv figureaza pe numele cuiva cat si terenul din imprejmuiri. In 91 mama a cerut la primarie sa i se treaca pe numele ei dar acest lucru nu s-a intamplat chiar daca cererea a fost inregistrata. Sora mea traieste in casa parinteasca, acolo a si trait mereu, si foloseste si terenurile. Ieri am fost la primarie cu extrasele de cf sa vedem la ei ce apare, si nici la ei nu apare numele mamei, insa i-au spus lui sora mea sa dea o declaratie cum ca ma accepta in casa parinteasca si ulterior putem sa-l dobandim, eventual prin uzucapiune. Alta metoda de a intra in posesia cotei ce mi-se revine exista?
Buna ziua. Asi dori sa construiesc o casa pe un teren care este in proprietatea socrului si fratele socrului. Terenul mai are 2 constructii, casa 90 mp si anexa 90, iar terenul are 820mp. Ei au dobandit terenul dupa decesul parintilor cota 1/2 socrul meu si 1/2 fratele socrului. Ei mai au 2 surori, care au renuntat la mostenire. Socrul ne-a propus sa construim in fundul curtii o casa cu sotia, iar unchiul sotiei este de acord. Care ar fi procedura legala ca sa putem construi pe acel teren si constructia sa fie pe numele nostru? Am inteles, ca daca dezmembram parcela atunvi nu primim AC terenul fiind prea mic. Daca ni-l doneaza, iar noi construim o casa, dupa aceea se poate dezmembra? Sau construim casa, si ulterior se face donatia sau act cumparare vanzare? Mi-e frica sa investim banii pe un teren care nu e al nostru...In prezent socrul locuieste in anexa (care de fapt e casa) si noi in casa , care dupa intelegerea verbala e al unchiului nevestii, iar tot verbal terenul + "anexa" e al socrului meu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Protecția conferită de către GDPR se extinde numai datelor cu caracter personal aparținând persoanelor fizice cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene. Pe cale de consecință Regulamentul nu este aplicabil persoanelor juridice sau cetățenilor din state terțe ale Uniunii Europene.
Buna seara. Din pacate mama mea a decedat, ea mostenind ő suprafata de 1300 MP. Vecina fiind chiar sora ei, mai demult gardul a fost tras la nimereala. Mama a chemat un topograf,a masurat din nou suprafata, rezultand 950mp (mai demult platea impozit pt 1300dupa masurare doar pt 950). Suntem 4frati. Tata e decedat si el. 2dintre frati renunta la mostenire, urmand ca eu sa primesc teren si casa pe care am construito in curte in locul unde era un grajd, eu renuntand la casa parinteasca, deci fratele meu primeste doar casa si ő alee (comuna) unde sa intre. Cand sa chem din nou un topograf,daca e necesar, dupa ce se fac actele la notar, ori inainte sa mergem la notar? Matusa mea este in varsta, are 90de Ani,ma tem ca daca nu misc nimic nu ő sa ma inteleg cu verisorii mei. Daca in carte sunt 1300 mp si eu plateac impozit pt 950 inseamna ca parintii mei intrun fel au renuntat la 350mp? Nu ma intelegeti gresit, nu este o suprafata mare, insa zona in care se situeaza 1 mp se vinde la 25 euro...nu vreau sal vand, doar ca fiica mea vrea sa conatruiasca aici in curte si 350 mp in plus ar fi mai binisor...
Răspuns la discuția Amenda oprire abuziva
Stationarea este oprire pt mai mult de 5min. Nici motorul nu era oprit...
Răspuns la discuția Amenda oprire abuziva
In drept og2 sí chiar art.142 sa mentionez?
Răspuns la discuția Amenda oprire abuziva
Dar am dreptate? Nu stationam.eram oprit