avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate O.M.O. CONFIDENTIAL RO

Activitate O.M.O. CONFIDENTIAL RO

Răspuns la discuția Caut copil dat spre adoptie
Din Romania sunt afiliate la WAD doar 10 firme, dar pe care nu le voi enumera aici. Ele pot fi consultate aici: [ link extern ]
Nicio firma din Romania nu are birouri in afara tarii intrucat costurile nu justifica o astfel de dezvoltare.


[editat ce se refera la un mesaj sters]
Răspuns la discuția Caut copil dat spre adoptie
Va salut.
Din experienta va spun ca singura solutie - legala - este sa apelati la un detectiv specializat. Iar acesta, prin reteaua globala a detectivilor, sa solicite sprijinul colegilor din Franta. Costurile unui astfel de contract nu sunt de neglijat, dar oricum nu se ridica la acelasi nivel ca atunci cand angajati un detectiv din Romania care sa efectueze deplasarea acolo.
In orice situatie, trebuie sa faceti dovada paternitatii/maternitatii si plasarii copilului spre adoptie. In caz contrar, nu poate fi realizata investigatia.
Catalina Covaliu a scris:

Cu scuzele de rigoare dle. omo_confid...insa nu ati inteles nimic din speta de fata; dosarul este in faza cercetarilor preliminare, stiti dvs... se afla inca la politie, se mai strang probe (daca omu' are probleme psihice se pot strange si 4000 de file!!!!). Nu a fost data, deocamdata, rezolutie de catre un procuror pentru inceperea urmaririi penale. Doar in faza aceasta putem discuta de un complet de judecata...:hugall:


Stimata doamna/domnisoara, imi pare extrem de rau daca nu am inteles, dar (luand in considerare cele spuse de utilizatorul alexandrugroza) cand se discuta de un dosar penal si nu de cercetare preliminara (este o mare diferenta in terminologia specifica) atunci automat se ia in considerare existenta/actiunea/decizia unui complet de judecata. Faptul ca in cadrul spetei a fost invocata existenta unor probleme psihice, nu incumba de la sine si cresterea volumului la acest nr de pagini. Probabil ca nu cuantificati ce inseamna 2000 de pagini... (luand in considerare conditiile legale de arhivare, cazul cuprinde deja aprox. 7 volume... FOARTE MULT).

Regret ca am intervenit fata de atacul dvs. direct (probabil doriti sa va fie simtita prezenta in forum), dar este indicat sa ne raportam la exprimarea unor opinii utile initiatorilor posturilor. Eventuale comentarii la precizarile/interventiile mele le astept in mesaj privat.

Fata de ceilalti utilizatori imi cer scuze pentru aceasta interventie a mea.
alexandrugroza a scris:

Da, doamna Catalina a fost foarte aproape de adevar, cunosc speta domnisoarei mai in detaliu.
Ce va pot spune acum este ca toata joaca aceasta a fostului prieten are 2000 de pagini la dosarul penal, cat se poate de hilar, nu am intalnit asa ceva in viata mea, iar scopul dosarului nu este sa se faca presiuni pt o eventuala impacare, scopul real a fost sa-i arate domnisoarei in cauza de ce este el in stare...si iata ca a aratat.
Cred ca avem de-a face cu un om nu tocmai sanatos psihic.
Oricum, precedent in Romania nu exista, dar cu siguranta acest dosar va fi dat exemplu in viitoarele asemenea spete( in definitiv fostul prieten asta urmareste, sa creeze precedent).
Pomit sa revin cu intreaga speta cand se va pune o concluzie, speram sa fie favorabila.




Hmmmm... Chiar interesant! 2000 de pagini la un dosar penal?! Daca completul de judecata s-a intins pe o durata ce a permis "umflarea" dosarului la acest volum de pagini inseamna ca a avut ceva in fundament. Asteptam sinteza spetei!
Cred ca se recomanda o sinteza a problemei dvs. Detaliile complica si distrag atentia de la problema propriu-zisa cu care va confruntati.
Este doar hartuire... Slabe sanse sa puteti folosi in sens legal.
Varianta sa lasati telefonul deschis si sa-i incarcati factura este tot ceea ce puteti sa-i faceti acum. Daca aveti posibilitatea sa-i inregistrati injuriile aduse, va poate oferi elemente de viitor. Ma refer la eventuale amenintari pe care la poate prolifera in cadrul discutiilor, iar in acest caz puteti trece la o actiune legata de amenintari, respectiv plangere penala.
Expertiza IT si cea criminalistica sunt obligatorii. Cunoasterea IP-ului de la care s-au facut accesarile nu inseamna ca poate fi incriminata persoana.
"Debarasarea" de calculator poate fi o solutie, dar:
1. trebuie sa anticipezi sau sa-ti spuna cineva ca te va calca "DIICOT-ul";
2. actiunea trebuie facuta "f. curat" astfel incat sa nu poata fi gasit ulterior si introdus ca proba. Daca e gasit ulterior, acuzatiile se agraveaza...
Sunt de acord cu experienta si expertiza specialistilor, dar un parinte gaseste refugiile copilului mult mai repede si are acces la acestea altfel decat un strain. Nu trebuie sa invete psihologie ci numai sa studieze partea teoretica. Timp are. La 6 ani, copilul va reactiona sub imboldul si terapia aplicata de celalalt parinte. Nu ai acces la cuibul lui interior decat dupa 7-8 ani... Dupa ce incepe scoala si copilul depaseste granita caminului mamei, cunoscand altfel si momente de libertate psihica si fizica - pe de o parte. P de alta parte, dupa inceperea scolii, tatalui i se vor oferi mult mai multe momente in care va avea acces la copil, in care sa-i ofere atentia lui. Nici nu stiti cat conteaza momentele acestea!!!
Eu nu am pregatirea unui specialist, ci numai experienta proprie intr-o speta similara.
Oricum, sunt convins ca, cosmin2005, va alege cea mai buna varianta cand se va linistii.
Este greu sa solutionati aceasta problema... Sunt cazuri (eu sunt unul dintre ele) cand nici discutia "intre 4 ochi" cu fosta sotie nu va rezolva problema. Si timpul trece... Nici nu stiti cat de repede va trece si puterea cuvantului mamei se va reflecta in reactiile si replicile copilului impotriva dvs.
Eu am mers pe ideea discutiiilor amiabile cu fosta sotie pentru a nu "monta" copilul impotriva mea si am pierdut. Copilul meu are acum aprox. 17 ani... Nu are rost sa va spun unde am ajuns.
Avand in vedere aceasta experienta, va recomand sa va atrageti copilul catre dvs., prin cuvinte simple si fara reactivitate fata de fosta sotie... Va fi greu. Copilul este inca mic, iar influenta mamei este permanenta. Cele 2 weekend-uri la care aveati voie sa o vedeti si sa o luati iin vizita sunt nesemnificative comparativ cu timpul pe care micuta il petrece cu mama ei. Iar mintea ei abia cum se formeaza...
Greu, greu, foarte greu. Rabdare si tact. Studiati psihologia copiilor si identificati varianta care se preteaza cel mai mult in cazul dvs.
Răspuns la discuția \"furt intre soti\"
Desi "este in al XII-lea ceas" luati in considerare sa adunati si dvs. probe impotriva "fostei". Dupa cum ati expus, situatia este complexa, iar procesul poate dura. Orice proba va poate ajuta.
Furtul intre soti este cert. Dar daca "fosta" are concubin atunci avocatul poate avea munitie care sa va sustina...
In privinta solicitarii de desfacere a casatoriei din culpa dvs. trebuie sa existe probe indubitabile pe care sa se sprijine fosta dvs.sotie.
Daca ne raportam la lucrurile/bunurile sustrase de "exa", in caz de executor (este cale lunga pana la executor) se va lua in considerare doar sentinta judecatoreasca. Indiferent unde se afla bunurile.
Plangerea la politie se poate face in cazul dvs., dar ar fi bine sa va sustineti pozitia/plangerea cu ceva martori care sa arate cand "exa" a parasit domiciliul. - pe de o parte, iar pe de alta parte a arate lipsa bunurilor din fostul camin conjugal.
Repet, situatia dvs. este complexa si orice actiune (chiar din acest moment) va poate ajuta.
Mult succes!!!